De Graafschap sprint weg bij NAC Breda na zwaarbevochten zege op FC Emmen – De Gelderlander

De Graafschap sprint weg bij NAC Breda na zwaarbevochten zege op FC Emmen - De Gelderlander
Perez heeft genoeg gezien: “Deze jongen kan niet zo heel goed keepen”
Kenneth Perez is geen fan van Kjell Scherpen. De negentienjarige doelman van FC Emmen, die op weg lijkt naar Ajax, ging dinsdagavond in de fout tegen De Graafschap.

Scherpen leverde de bal in en greep vervolgens mis bij de 1-0 van De Graafschap-aanvaller Fabian Serrarens. “Als Scherpen deze bal gewoon wegschiet… Maar voetbal is een spel van fouten”, analyseert Arnold Bruggink in de studio van FOX Sports. Perez is strenger. “Deze jongen kan niet zo heel goed keepen.”

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9950. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de krant.dg.nl te lezen.

“Ik heb dit seizoen niet één keeper gezien die zoveel fouten maakt als hij”, vervolgt Perez. “Hij is heel jong, laten we dat maar meenemen. Maar door zijn fouten zijn al heel veel goals ontstaan. Scherpen is met zijn fouten in elk geval medekoploper onder de keepers”

23 april 2019 – De Graafschap bewees zichzelf dinsdagavond een uitstekende dienst door FC Emmen te verslaan. De Superboeren zetten door de overwinning hekkensluiter NAC Breda op zeven punten en hebben nog maar drie punten achterstand op de veilige vijftiende plaats, die bezet wordt door Emmen. Henk de Jong is vanzelfsprekend blij met de overwinning. “Ik kreeg na afloop al veel vragen over wat ik ervan vond dat we van Emmen hebben gewonnen. Eigenlijk is het jammer dat we concurrenten zijn, want ik vind dat mijn collega Dick Lukkien het goed doet. Vanavond had Emmen meer verdiend, maar dit hebben wij al vijf of zes weken achter elkaar. We speelden goed in de afgelopen wedstrijden, kregen veel kansen, maar de bal ging er niet in. Vanavond wel”, aldus De Jong na de 1-0 zege via de clubkanalen.

De Graafschap nipt de sterkste in degradatiekraker tegen FC Emmen

Perez zag Scherpen anderhalve week geleden ook blunderen tegen NAC Breda (1-1). “Als hij die bal normaal pakt, dan was Emmen nu veilig. Hij is heel jong en heeft een persoonlijk drama meegemaakt dit seizoen (overlijden broer, red.), maar als je in het veld staat word je beoordeeld op hoe je speelt.”

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

“We hebben op karakter gewonnen en hadden op het juiste moment geluk”, vervolgt De Jong, die doelt op de blunder van FC Emmen-doelman Kjell Scherpen. “Daar was ik wel blij mee. Sneu voor die jongen, maar het kwam voor ons wel op het juiste moment. En mooi voor Fabian Serrarens, die het hele jaar al belangrijk is voor ons. Ook vanaf de bank. Nu speelt hij weer en dan vanaf het middenveld. Het is eigenlijk een beetje de hoer van het elftal. Maar dat doet hij altijd met verve.”