Ajax legt FC Emmen-doelman Scherpen voor vier jaar vast – NU.nl

Ajax legt FC Emmen-doelman Scherpen voor vier jaar vast - NU.nl
Ajax maakt woensdag mogelijk deal wereldkundig: Kleine slag om de arm
Ajax gaat woensdag waarschijnlijk de transfer van Kjell Scherpen wereldkundig maken, zo meldt Mike Verweij, Ajax-watcher van De Telegraaf. De doelman van FC Emmen wordt al weken in verband gebracht met een transfer naar de Amsterdamse club en binnen enkele uren zou de deal al bekend kunnen worden gemaakt.

Het ligt in de planning van Ajax om vandaag Scherpen officieel te presteren, zo schrijft Verweij op Twitter. Men houdt een kleine slag om de arm. Eerder meldde de krant dat men 'om meerdere redenen' wilde wachten met de bekendmaking van de miljoenentransfer van Scherpen, die vorige week een medische keuring onderging in Amsterdam.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

De Telegraaf: transferbevestiging op komst bij Ajax, kleine slag om de arm

Vorige week meldde De Telegraaf dat de doelman op het hart is gedrukt voorlopig even te zwijgen over zijn transfer, ook al zijn beide partijen tot een vergelijk over een contract voor meerdere seizoenen gekomen. Naast het feit dat FC Emmen nog om lijfsbehoud speelt zou een officiële presentatie van de keeper in Amsterdam de gevoeligheden van de afgelopen weken ook weer oprakelen.

Een deel van de harde kern van Ajax ziet de komst van Scherpen nog altijd niet zitten, onder meer vanwege enkele berichten die de doelman als elfjarige op sociale media had geplaatst. De club uit Amsterdam is bovendien nog op drie fronten actief en daarom is besloten de bekendmaking van Scherpens transfer over het seizoen heen te tillen, zo stelde de krant eerder. Nu zou de transfer echter woensdag al bekend kunnen worden gemaakt.

Kjell Scherpen wordt mogelijk woensdag gepresenteerd als nieuwste aanwinst van Ajax. Dat meldt De Telegraaf. De overstap van de FC Emmen-goalie naar Amsterdam hangt al een tijdje in de lucht. 

Afgelopen week meldde De Telegraaf dat de transfer van Scherpen (19) in kannen en kruiken is. Ajax en Emmen kiezen er volgens de krant bewust voor om nog even te wachten met de bekendmaking van de deal. Mogelijk volgt woensdag dus witte rook. Het ligt in de planning om vandaag Scherpen officieel te presenteren. Men houdt een kleine slag om de arm, schrijft Ajax-watcher Mike Verweij op Twitter. 

Scherpen zelf ontkende zaterdagavond nog dat zijn overstap naar Amsterdam in kannen en kruiken is. Dinsdagavond speelde de tiener een cruciale rol in het uitduel met De Graafschap. Door een fout van de sluitpost verloor Emmen met 1-0 op De Vijverberg.

Ajax versterkte zich voor komend seizoen reeds met twee spelers. Razvan Marin en Kik Pierie komen over van respectievelijk Standard Luik en sc Heerenveen. 

Het ligt in de planning van #Ajax om vandaag Scherpen officieel te presenteren. Men houdt kleine slag om arm.