Scherpen tekent voor vier jaar bij Ajax | Eredivisie – AD.nl

Scherpen tekent voor vier jaar bij Ajax | Eredivisie - AD.nl
Scherpen tekent voor vier jaar bij Ajax | Eredivisie
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Kjell Scherpen zag er dinsdagavond niet voor het eerst dit seizoen slecht uit bij een tegendoelpunt van FC Emmen. De negentienjarige doelman verwerkte in de uitwedstrijd tegen De Graafschap na twaalf minuten voetballen een terugspeelbal beroerd, waarna Fabian Serrarens kon scoren. Kenneth Perez is bijzonder kritisch op Scherpen.

Ajax legt Kjell Scherpen voor 4 jaar vast

De Deense analist benadrukt bij FOX Sports dat Scherpen niet voor het eerst dit seizoen schuldig is aan een tegendoelpunt. “Deze jongen kan niet zo goed keepen. Ik heb dit seizoen geen keeper gezien die zoveel fouten heeft gemaakt, met een tegendoelpunt tot gevolg”, is de oud-middenvelder van onder meer AZ hard in zijn oordeel.

Perez verwijst onder meer naar het slippertje dat Scherpen anderhalve week geleden beging in de uitwedstrijd tegen NAC Breda (1-1). De jonge sluitpost verwerkte toen een ongevaarlijk schot van Luka Ilic in de slotfase slecht, waardoor Erik-Palmer Brown NAC langszij kon brengen. “Als hij die bal normaal had gepakt, dan was FC Emmen nu al bijna veilig geweest.”

“Het is niet erg, want hij is heel jong en hij heeft natuurlijk een persoonlijk drama meegemaakt”, vervolgt Perez, refererend aan het overlijden van Scherpens broer Jorg in februari. “Dat neem je mee in je beoordeling. Alleen eenmaal op het veld, word je beoordeeld op hoe je speelt. Deze fout is zowel voetballend als keepend een fout.”