Doek valt voor NAC, Emmen stuurt Excelsior en De Graafschap naar play-offs – VoetbalPrimeur.nl

Doek valt voor NAC, Emmen stuurt Excelsior en De Graafschap naar play-offs - VoetbalPrimeur.nl
Sneu einde van loopbaan voor Stijn Schaars | Eredivisie
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

De ploeg van trainer Ruud Brood, die het vorige maand overnam na het vertrek van Mitchell van der Gaag, verloor met 2-1 bij SC Heerenveen. De Bredanaars moesten winnen om uitzicht te houden op lijfsbehoud.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9920. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.bndestem.nl te lezen.

NAC was in de eerste helft niet in de buurt van een doelpunt, een eigen inzet van Daniel Høegh bezorgde de Friese doelman Warner Hahn nog het meeste werk. Aan de overkant was Michel Vlap dicht bij de 1-0, maar de middenvelder kopte een voorzet net over.

SC Heerenveen, PEC Zwolle en VVV-Venlo hebben allen nog een theoretische kans om de play-offs te halen. Dan moet Willem II alle resterende wedstrijden (ruim) verliezen en moet één van de drie ploegen al haar duels nog winnen. Omdat PEC Zwolle en VVV-Venlo komend weekend tegen elkaar spelen, haakt minimaal één van beide ploegen dan al officieel af. Ook moeten de tussenliggende ploegen vrijwel geen punten meer pakken. Stel: SC Heerenveen wint twee keer, ADO Den Haag verliest minimaal één wedstrijd, FC Groningen pakt maximaal één punt en Willem II gaat twee keer onderuit, dan gaan de Friezen alsnog de play-offs in. Voor VVV-Venlo en PEC Zwolle geldt een zelfde soort uitkomst, al moeten zij ook nog een verschil in doelsaldo goedmaken. 

Kort na rust leek Giovanni Korte NAC aan de 0-1 te helpen, maar de aanvaller schoot (nadat hij zich had vrijgekapt) hard naast. Ook Ramon Pascal Lundqvist kreeg een enorme kans, maar de Zweed schot in het zijnet. Die missers kwamen de Brabanders duur te staan, want Sam Lammers maakte halverwege het tweede bedrijf aan alle Bredase illusies een einde.

Ondanks de overwinning kan Excelsior de play-offs om promotie/degradatie niet meer ontlopen. De Kralingers staan met dertig punten zestiende, maar ze hebben vier punten achterstand op nummer vijftien Fortuna Sittard. Heracles plaatste zich ondanks het verlies voor de play-offs om Europees voetbal.

De spits schoot na terugleggen van Ben Rienstra hard en zuiver raak en veroordeelde NAC daarmee definitief tot de Keuken Kampioen Divisie. Via een kopbal van Menno Koch kwamen de bezoekers in de slotfase nog wel langszij, maar een schot van Mitchell van Bergen bezorgde SC Heerenveen kort voor tijd nog de winst.

Volgens de berichtgeving moest Schaars een auto in gedragen worden. Waar de controlerende middenvelder precies aan geblesseerd is geraakt, is vooralsnog onduidelijk. SC Heerenveen heeft nog geen nieuws over een eventuele blessure van Schaars naar buiten gebracht. De routinier moest de volledige eerste seizoenshelft al aan zich voorbij laten gaan vanwege een kuit- en scheenbeenbreuk.