FC Groningen pakt ondanks verlies bij Emmen laatste ticket voor play-offs – NU.nl

FC Groningen pakt ondanks verlies bij Emmen laatste ticket voor play-offs - NU.nl
FC Groningen met hakken over de sloot naar play-offs
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

15 mei 2019 – Damil Dankerlui heeft het flink verbruid bij Adrie Koster. De multifunctionele speler van Willem II kreeg woensdagavond tegen ADO Den Haag (6-2) na zeventig minuten binnen korte tijd twee gele kaarten. Vervolgens gaven de Tilburgers compleet weg, waardoor zij naast het laatste play-offticket grepen. Bij een 2-2 stand kreeg Dankerlui twintig minuten voor tijd tweemaal geel voor een handsbal. Voor zijn laatste overtreding kreeg ADO ook nog eens een strafschop. Het was een cruciaal moment in de wedstrijd, want Willem II had bij een zege de achtste plaats overgenomen van FC Groningen. “Het is gewoon een heel domme actie. Als je dat één keer overkomt… maar als je dat twee keer achter elkaar doet, dan is dat niet goed de praten. Daarmee dupeert je je ploeg op een onnodige manier, waardoor je hier met lege handen staat”, aldus Koster tegenover FOX Sports.

Willem II verloor onlangs de bekerfinale van Ajax (4-0) en is door de nederlagen in de laatste twee competitiewedstrijden tegen eerst FC Emmen (2-3) en ADO (6-2) ook nog eens de achtste plaats kwijtgeraakt. “We geven het seizoen op het laatste moment weg”, concludeert Koster.