Geliquideerde man in Amsterdam blijkt oud-speler van FC Emmen Kelvin Maynard – Dagblad van het Noorden

Geliquideerde man in Amsterdam blijkt oud-speler van FC Emmen Kelvin Maynard - Dagblad van het Noorden
In Amsterdam doodgeschoten man is oud-profvoetballer Kelvin Maynard
Maynard speelde in het seizoen 2008/2009 namens FC Volendam in de Eredivisie en kwam dat jaar tot achttien competitiewedstrijden. De verdediger was voor de Noord-Hollandse club ook actief in de Eerste Divisie en speelde op dat niveau ook voor FC Emmen.

In het buitenland stond Maynard onder meer onder contract bij het Belgische Royal Antwerp FC en het Engelse Burton Albion.

Maynard werd door twee mensen op een scooter onder vuur genomen toen hij in zijn auto reed. Hij belandde met het voertuig in de voorgevel van een brandweerkazerne. Ondanks reanimatie van brandweermannen en andere hulpdiensten overleed Maynard aan zijn verwondingen. De daders zijn ontkomen.

Maynard beëindigde in 2013 zijn profcarri“ère en was de afgelopen jaren actief op amateurniveau. Dit seizoen speelde hij voor Alphense Boys, dat uitkomt in de Hoofdklasse, het vijfde niveau in Nederland.

“Ons diepste medeleven gaat uit naar de vrouw en kinderen van Kelvin, zijn familie en vrienden”, staat op de website van Alphense Boys. Donderdagavond is er een besloten bijeenkomst met de spelersgroep en de staf van de club uit Alphen aan de Rijn.

De competitiewedstrijd zaterdagavond van Alphense Boys uit tegen Hollandia is vanwege de dood van Maynard uitgesteld.

AMSTERDAM – De man die woensdagavond bij een brandweerkazerne in Amsterdam is geliquideerd is de Surinaams-Nederlandse oud-profvoetballer Kelvin Maynard (32). Hij speelde onder andere bij FC Volendam en FC Emmen.

Dat melden meerdere opsporingsbronnen aan De Telegraaf en wordt bevestigd door de politie. Maynard werd woensdagavond onder vuur genomen toen hij in zijn auto reed op de Langbroekdreef in Amsterdam Zuidoost. Dat gebeurde volgens getuigen door twee mannen op een motorscooter. Hij probeerde aan de kogelregen te ontkomen door uit te wijken naar een brandweerkazerne. Zijn auto kwam tegen de gevel tot stilstand. Reanimatie van het slachtoffer haalde niets meer uit.

Maynard begon zijn profloopbaan bij FC Volendam. In 2010 tekende de voetballer voor twee seizoenen bij het Portugese SC Olhanense. Na slechts één seizoen vertrok hij naar het Hongaarse Kecskemeti MT, waar zijn contract vroegtijdig werd ontbonden. Maynard speelde daarna nog bij FC Emmen en Antwerp FC. Zijn voorlaatste seizoen speelde Maynard voor Quick Boys. Nu kwam hij uit voor Alphense Boys.

De liquidatie van de voetballer vond op dezelfde dag plaats als de moord op de advocaat Derk Wiersum. Die werd woensdagochtend bij zijn huis in Buitenveldert geliquideerd. Wiersum stond kroongetuige Nabil B. bij uit het liquidatieproces Marengo rond meervoudige moordverdachte en topcrimineel Ridouan Taghi. Volgens de politie staan de twee moorden vooralsnog los van elkaar.

Alphense Boys reageert geschokt op het overlijden van de voetballer. Donderdagavond is er een besloten bijeenkomst met de spelersgroep en de staf. De uitwedstrijd tegen Hollandia die voor zaterdagavond gepland stond, gaat niet door. Ons diepste medeleven gaat uit naar de vrouw en kinderen van Kelvin, zijn familie en vrienden”, aldus de club op de website.