Heracles in Almelo eenvoudig langs Emmen – NOS

Heracles in Almelo eenvoudig langs Emmen - NOS
Voetbal op zijn mooist: Fans FC Emmen en Heracles onthalen Dennis (33) na zijn hersenbloeding met een emotionele erehaag
Heracles heeft in Almelo een eenvoudige 2-0 zege geboekt op FC Emmen, dat dit seizoen op vreemde bodem nog geen punt pakte.

Emmen zorgde in de beginfase soms voor dreiging, maar daarna kreeg Heracles de overhand. Uit een perfecte pass van Silvester van der Water kopte Cyril Dessers de 1-0 binnen, waarna Van der Water en Navajo Bakboord kansen op de 2-0 misten.

Telgenkamp beste Emmenaar in Almelo

Door de vierde overwinning van het seizoen heeft Heracles nu veertien punten en stijgt de club naar de zesde plaats in de eredivisie. Emmen blijft steken op zeven punten uit negen duels.

In Camp Nou krijgt Luuk de Jong vier levensgrote kansen, maar benut er geen. FC Barcelona, met Frenkie de Jong in de basis, wint met 4-0.

Visser moet genoegen nemen met zesde plaats in WK-finale 100 horden Bij de WK atletiek in Doha komt Nadine Visser in 12,66 over de streep. Het goud gaat in 12,34 naar de Amerikaanse atlete Nia Ali.

Bij Heerenveen-PEC kwam het winnende doelpunt op naam van Mitchell van Bergen, die de bal op aangeven van spits Jens Odgaard binnenschoof en zijn tweede goal van het seizoen maakte.

Het publiek in het Abe Lenstra werd niet verwend, maar kon dus wel voor het eerst dit seizoen blij naar huis. Eerder werd op eigen veld gelijkgespeeld tegen Feyenoord, FC Twente, Fortuna Sittard en FC Utrecht.

Heerenveen kent wisselende resultaten. De ploeg van trainer Johnny Jansen pakte dertien punten in acht wedstrijden en is daarmee de nummer negen van de Eredivisie.

Het PEC van John Stegeman moet voorlopig alle zeilen bijzetten. De Zwollenaren verzamelden pas zeven punten en houden alleen Emmen, ADO Den Haag, Fortuna en RKC Waalwijk onder zich.

In stadion Erve Asito kwam het sterkere Heracles tegen Emmen in de eerste helft op voorsprong dankzij Cyriel Dessers, die raak kopte en zijn vijfde treffer van het seizoen maakte.

De spits kreeg meer kansen om te scoren en in de tweede helft leek hij voor 2-0 te zorgen, maar het was Emmen-verdediger Kaziah Veendorp die zijn eigen doelman passeerde.

Het was vooral aan keeper Dennis Telgenkamp te danken dat de score niet hoger uitviel. Namens Heracles kregen naast Dessers ook onder anderen Orestis Kiomourtzoglou en Silvester van der Water kansen.

Het Heracles van coach Frank Wormuth verloor slechts één keer in de laatste zes wedstrijden en won vier van zijn laatste vijf duels. De Almeloërs staan met veertien punten uit negen speelrondes voorlopig zevende in de Eredivisie.

Emmen had met een 3-3-gelijkspel tegen Feyenoord en een 3-0-zege op ADO Den Haag goede weken achter de rug, maar moest bij Heracles de zesde seizoensnederlaag slikken en staat met zeven punten vijftiende.