AZ laat PSV de hielen zien met zege op Emmen – Telegraaf.nl

Braaf had al een paar kansen, maar nu schiet hij rustig binnen, maar voor de tweede keer wordt een Nederlandse goal afgekeurd. Buitenspel voor Braaf ging aan de aanval vooraf. Paraguay heeft niets in te brengen, maar mag nog hopen.

AZ heeft zonder al te veel moeite weten te winnen van FC Emmen. In Den Haag wonnen de Alkmaarders met 3-0 en vergrootten zo het gat met PSV, dat eerder op de dag verloor van Willem II, tot vijf punten.

Hij hing al even in de lucht maar daar is dan de 3-0. Stengs, die zich morgen mag melden bij Oranje, scoort. Hij schiet met links raak via het lichaam van Burnet.

Terwijl Oranje -17 oppermachtig is en kansen krijgt op 3-0, scoort Paraguay na een misverstand tussen Rensch en doelman Raatsie. Diego Duarte scoort.

Nu is het wel echt raak voor Hansen. Hij wipt de bal keurig over keeper Ángel González. Zijn 6de goal van het toernooi.

Sontje Hansen lijkt de tweede goal binnen te glijden na een voorzet van Ünüvar. De goal wordt na interventie van de VAR echter afgekeurd vanwege buitenspel voor Braaf.

De verdediging van Paraguay oogt alles behalve potdicht. Oranje weet via onder anderen Braaf nog niet te profiteren, maar er liggen mogelijkheden.

Het is weer tijd voor zondagavondvoetbal in Nederland: AZ en FC Emmen zullen om 20.00 uur beginnen aan de eerste zondagavondwedstrijd in de Eredivisie sinds RKC Waalwijk-PSV op 1 september. De Alkmaarders zijn in de winning mood, na hun eclatante 0-5 zege bij FK Astana op donderdagavond.

Trainer Arne Slot heeft weinig redenen om aan zijn opstelling te sleutelen. Ron Vlaar is nog steeds niet beschikbaar, waardoor dezelfde elf spelers als in Astana zullen starten. Ten opzichte van de laatste Eredivisie-wedstrijd, de 3-0 overwinning op FC Twente, is rechtsback Jonas Svensson terug, ten koste van Yukinari Sugawara.

Ook FC Emmen heeft de smaak te pakken, getuige de recente 2-1 zege op Vitesse. Trainer Dick Lukkien besluit net als Slot om geen wijzigingen door te voeren in zijn basiself. Vedette Anco Jansen is weer fit, maar begint ook op deze zondag als reserve.

AZ: Bizot; Svensson, Hatzidiakos, Wuytens, Wijndal; Midtsjö, De Wit, Koopmeiners; Stengs, Boadu, Idrissi.

FC Emmen: Telgenkamp; Bijl, Heylen, Veendorp, Burnet; Hiariej, Peña, Chacón; Laursen, De Leeuw, Kolar.A