Enschedese restaurants in opstand tegen Thuisbezorgd.nl

Het overhalen van klanten die via Thuisbezorgd.nl bestellen om voortaan direct te bestellen schijnt niet te mogen van het bedrijf. In de praktijk zal dit niet tegen te houden zijn. Het is aan de klant die graag vanaf de bank bestelt om te bepalen wie hij het meeste gunt. Helaas lijkt het motto ‘gemak dient de mens’ veel maaltijdbestellers op het lijf geschreven.Thuisbezorgd voor offline restaurants In de tijd dat thuisbezorgd begon, hadden veel aangesloten restaurants zelf nog geen website. Vandaar dat thuisbezorgd de ideale oplossing was om online zaken te kunnen gaan doen. Met name toen de bezorgwebsite het mogelijk maakte om online met iDeal te kunnen betalen.

Explosieve groei maar ook verlies Thuisbezorgd.nl is onderdeel van Takeaway.com dat inmiddels actief is in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Luxemburg, Polen, Portugal en Vietnam. Het bedrijf verwerkte in het derde kwartaal van dit jaar 7 miljoen orders in Nederland en in totaal 17 miljoen bestellingen. Dit is een groei van 40 procent ten opzichte van dezelfde periode het jaar ervoor. Hoewel het aantal bestellingen en de omzet groeit, loopt ook het verlies verder op.Thuisbezorgd.nl verhoogt de tarieven Het bedrijf is gestart op een zolderkamer in Enschede. Student Jitse Groen zette het bedrijf op in het jaar 2000. De website maakt onderdeel uit van Takeway.com. Dit is een overkoepelend bedrijf dat meerdere soortgelijke websites onderhoudt in verschillende landen.

Ook op de aangekondigde tariefsverhoging reageert de KHN kritisch. De claim van Takeaway.com dat een gemiddeld restaurant jaarlijks 65 duizend euro extra omzet draait dankzij het platform wordt in twijfel getrokken. Volgens Hans van der Kooij, domeinmanager bij KHN, is deze claim niet te controleren en is het onduidelijk of deze groei autonoom of deels vervanging van bestaande omzet is. De branchevereniging blijft ondernemers daarom adviseren goed te berekenen of de dienst nog een positieve invloed heeft.

De ondernemers zien niets terug voor het hogere tarief dat zij betalen. Het moederbedrijf Takeaway.com heeft ook een soortgelijke bezorgingswebsite in Duitsland. Hier zijn zij stevig aan het concurreren. Ze zijn dan ook van plan om hun aandelenuitgifte te gaan gebruiken voor extra investeringen in marketing in Duitsland.

Dit delen:Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om op LinkedIn te delen. (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om op Google+ te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)MeerKlik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)Vind ik leuk:Like Laden… Gerelateerd Related ItemsrestaurantstariefThuisbezorgd.nl Geef een reactie Reactie annuleren document.addEventListener(‘DOMContentLoaded’, function () { var commentForms = document.getElementsByClassName(‘jetpack_remote_comment’); for (var i = 0; i < commentForms.length; i++) { commentForms[i].allowTransparency = true; commentForms[i].scrolling = 'no'; } }); Binnenlands Nieuws Lucas Van Der Bel | 31 oktober 2017 Thuisbezorgd.nl kan tegenstand verwachten Thuisbezorgd.nl kan gaan rekenen op opstand van de aangesloten restaurants. Het is namelijk zo dat de bezorgdienst zijn...

Maaltijdenbezorgdienst Thuisbezorgd.nl verhoogt per 1 januari 2018 het tarief dat aangesloten restaurants moeten betalen van 12 naar 13 procent. Toen de bezorgdienst begon in 2000 bedroeg de commissie 6 procent. Volgens ondernemers komt er elk jaar een procent bij, terwijl Thuisbezorgd.nl daar niks voor zou doen. Ze komen in opstand, meldde het Algemeen Dagblad maandagochtend (30 oktober, red.). omzeilen.  Robér Willemsen, voorzitter van KHN, raadt restaurants aan te benadrukken dat klanten ook direct bij het restaurant kunnen bestellen. Willemsen meent dat de macht van Thuisbezorgd.nl te groot is door de hoge commissie en omdat ‘een restauranteigenaar niet onder de prijs op Thuisbezorgd mag gaan zitten’.

Enschede at Twitter: