5 x doen in Enschede dit weekend

5 x doen in Enschede dit weekend
Heerlijke en luidruchtige huldiging voor Jorien ter Mors
Het was een drukte op het plein voor het stadhuis, allemaal voor de huldiging van Jorien ter Mors, die goud won op de 1000 meter schaatsen op de Olympische Spelen in Pyeongchang. Vier jaar geleden stond Jorien ook al op het balkon, maar het blijft bijzonder.

Om 17:15 uur stapte Jorien naar buiten, op het balkon. Ze zwaait vrolijk naar de fans en laat haar twee medailles zien. Tijdens de Winterspelen in Pyeongchang haalde ze goud op de 1000 meter en brons op de shorttrack. Ze is hiermee de eerste vrouw van Nederland die medailles wist te winnen bij twee verschillende onderdelen. Daarnaast won ze ook de wereldtitel sprint bij het WK in Changchun. “Het was heel bijzonder om de bronzen medaille te winnen,” vertelt Jorien. “Die heeft een bijzonder plekje in m’n hart.”

Jorien hoopt over vier jaar weer in Enschede te staan, haar oude vertrouwde stad. Nu gaat ze even lekker tot rust komen en opladen voor de komende periode. En de medailles? Die gaan in de mooie boxen die ze gekregen heeft. “Ze zullen nog wel vaak uit de kast komen voor speciale gelegenheden,” zegt Jorien lachend. “Maar verder blijven ze daar.”

Weet jij nog niet wat je gaat doen dit weekend? Soms heb je gewoon even geen inspiratie en dat is helemaal niet erg! Wij zijn er natuurlijk niet voor niets. Hierbij onze weekendtips van deze week. 

Huldiging Jorien ter Mors live bij RTV Oost te volgen

Op vrijdag 9 maart wordt Jorien ter Mors in haar geboorteplaats Enschede gehuldigd. Rond 17:00 uur wordt ze verwacht in het stadhuis en om 17:15 begint de huldiging. Tijdens de Winterspelen in Pyeongchang haalde ze goud op de 1000 meter en brons op de shorttrack. Bij het WK in Changchun won ze ook de wereldtitel sprint.

Op uitnodiging van de ChristenUnie-afdelingen Ommen en Dalfsen was zij te gast om met Vechtdalse boeren in gesprek te gaan. De boer die bovenstaande vraag stelde, vroeg zich af of de wet- en regelgeving voor agrariërs niet kan worden versimpeld. 

Hou jij van speuren en het verkennen van een stad? Op zondag 11 maart kun je vanaf 11:00 uur de binnenstad van Enschede verkennen met GPS. Zo werkt het ongeveer: Ingress is een virtueel GPS spel dat je op je mobiele telefoon speelt. Je kiest een van de twee teams in het spel en kan vervolgens aan de slag om punten te veroveren, zogeheten portals. Deze portals zijn allemaal cultureel interessante punten: standbeelden, kunstwerken, bijzondere gebouwen. Hier vind je meer informatie over het event.

“Als ik mijn vrienden niet meer kan uitleggen waar ik allemaal aan moet voldoen, hoe moet ik het dan zelf begrijpen?” Het is een van de vragen die dit weekend in Oudleusen gesteld werden aan minister Carola Schouten van Landbouw. 

Ben je op zoek naar leuke koopjes? Dan kun je zaterdag en zondag weer helemaal losgaan op de Twentse Vlooienmarkt. Babykleertjes, speelgoed, sieraden of servies, je zult het vast vinden in een van de drie hallen. Deze rommelmarkt wordt gehouden in Expo Twente (tussen Schaatsbaan Twente en Kinepolis) op 10 en 11 maart en is geopend tussen 09.00 uur en 17.00 uur. Een entreekaartje voor volwassenen kost vijf euro.

Ga lekker een dagje budget paintballen tijdens de open dag van Paintballwarriors op het Hulsbeek. De entree voor recreanten is 15 euro inclusief 50 paintballs. Een marker, master en een overall zijn daar aanwezig. Hier vind je meer informatie over het event.

Video: Jorien Ter Mors gehuldigd in Enschede: Hopelijk over vier jaar weer

Op zondag 11 maart kun je Kroamschudn op de Knollenhoeve. Je bent welkom van 12:00 uur tot 16:00 uur om het veulentje te bewonderen. Natuurlijk is er ook beschuit met muisjes en kunnen kinderen pony’s borstelen.


Enschede at Twitter: