Steun voor Verbeek op werkvloer brokkelt steeds verder af

Steun voor Verbeek op werkvloer brokkelt steeds verder af
Verbeek en Van Halst stoppen per direct met tv-optredens
Zij hebben dat besloten na kritiek die ze kregen op de optredens. Twente is zeven speelronden voor het einde van de competitie in serieus degradatiegevaar in de Eredivisie.

Verbeek was zaterdag de gast bij FOX Sports, terwijl zijn ploeg een dag eerder met 2-1 ten onder ging bij Heracles Almelo. Dat stuitte supportersgroep Twente, verenigt! tegen de borst. “Hij trapte hiermee 300.000 FC Twente aanhangers vol tegen de schenen”, meldde dat collectief maandag.

Mede daarom hebben Verbeek en Van Halst nu zelf besloten niet meer plaats te nemen bij dergelijke programmas. “Alles wat je nu doet wordt in een negatief daglicht geplaatst. Dat begrijpen wij heel goed”, zei Van Halst maandag tegen FC Twente TV. “We hebben afgesproken de rest van het seizoen geen tv-optredens meer te doen.”

Volgens de oud-prof moet alles op alles worden gezet om de landskampioen van 2010 in de Eredivisie te houden. “We moeten uitkijken met zn allen om in het negativisme terecht te komen. Weet in ieder geval één ding: hier wordt zeven dagen per week gewerkt om de club in de Eredivisie te houden.”

FC Twente zag de achterstand op nummer vijftien Willem II afgelopen weekeinde oplopen tot acht punten. De voorsprong op hekkensluiter Roda JC is nog altijd één punt.

18:24 – Gertjan Verbeek verschijnt dit seizoen niet meer in praatprogrammas op televisie. FC Twente heeft, in overleg met de trainer, besloten om dat niet meer te doen om de focus volledig op de sportieve prestaties te richten. Dat laat algemeen directeur Jan van Halst weten op het digitale thuis van de Tukkers.Supportersorgaan Twente, verbindt! kwam zondag met een uitgebreid statement op de proppen, waarin onder meer werd gesteld dat Verbeek en Van Halst niet meer in praatprogrammas moeten gaan zitten. Directeur Jan van Halst kan zich daar wel in vinden. “Alles wat je nu doet wordt in een negatief daglicht gezet. Dat begrijp ik heel goed. We hebben afgesproken dat we dat voor de rest van het seizoen niet meer doen.”Ondanks dat Twente sportief dramatisch presteert, doet de club er volgens Van Halst alles aan. “Hier wordt zeven dagen per week hard gewerkt om de club in de Eredivisie te houden. Dat geldt voor Gertjan, voor de staf, voor de spelers, voor medewerkers en ook voor mij. We moeten alleen wel uitkijken dat we niet in een negatieve spiraal terechtkomen.”Komende zaterdag speelt Twente weer een belangrijke wedstrijd: Willem II komt dan op visite.


Enschede at Twitter: