Beeld op zwart voor FC Twente-top

FC Twente-trainer Gertjan Verbeek en technisch directeur Jan van Halst zullen dit seizoen niet meer op televisie verschijnen als analist. Dat zei Van Halst maandag in een interview met FC Twente TV.

Zij hebben dat besloten na kritiek die ze kregen op de optredens. Twente is zeven speelronden voor het einde van de competitie in serieus degradatiegevaar in de Eredivisie.

Verbeek en Van Halst stoppen per direct met tv-optredens

Verbeek was zaterdag de gast bij FOX Sports, terwijl zijn ploeg een dag eerder met 2-1 ten onder ging bij Heracles Almelo. Dat stuitte supportersgroep Twente, verenigt! tegen de borst. “Hij trapte hiermee 300.000 FC Twente aanhangers vol tegen de schenen”, meldde dat collectief maandag.

Mede daarom hebben Verbeek en Van Halst nu zelf besloten niet meer plaats te nemen bij dergelijke programmas. “Alles wat je nu doet wordt in een negatief daglicht geplaatst. Dat begrijpen wij heel goed”, zei Van Halst maandag tegen FC Twente TV. “We hebben afgesproken de rest van het seizoen geen tv-optredens meer te doen.”

VIDEO Verbeek en Van Halst dit seizoen niet meer op tv als analist

Volgens de oud-prof moet alles op alles worden gezet om de landskampioen van 2010 in de Eredivisie te houden. “We moeten uitkijken met zn allen om in het negativisme terecht te komen. Weet in ieder geval één ding: hier wordt zeven dagen per week gewerkt om de club in de Eredivisie te houden.”

FC Twente zag de achterstand op nummer vijftien Willem II afgelopen weekeinde oplopen tot acht punten. De voorsprong op hekkensluiter Roda JC is nog altijd één punt.


Enschede at Twitter: