Genomineerd als Beste Barvrouw van Enschede: Colette Hemelt

Zit jij al af te tellen voor het weekend? Mooi, want het weekend in Enschede betekent dansen op veel gratis (!) feestjes. Nieuwsgierig? Lees er meer over in dit weekendoverzicht!

Goed nieuws: Het Robson gaat door!  Na een jaar lang opties zoeken, is er dan eindelijk een huurvoorstel voor de komende 5 jaar getekend. Om de afgelopen jaren nog een keer samen te vieren, zoals alles nu nog is, geven ze op vrijdag 13 april een groot eindfeest. Om 18:00 uur kun je deelnemen aan Food Loops (een maaltijd eten) en vanaf 21:00 uur is livemuziek en een party!

Even snel een terrasje pakken, zodra de zon zich laat zien. Het klinkt als een perfect plan voor een heerlijke zomerdag en het is ook helemaal niet zo duur in Enschede. De terrassen aan de Oude Markt worden al snel overspoeld door mede-zonaanbidders. Gelukkig zijn er nog genoeg andere leuke terrassen in Enschede te vinden. Ken je deze al?

Het café Friends bestaat al 20 jaar, dus is het tijd voor een feestje met muziek, drank en gezelligheid. Van vrijdag 13 april tot zondag 15 april kun je bij Friends feest vieren.

Midden in de stad genieten van een lekker drankje en rust? Dat kan om de hoek van de Oude Markt bij Café Extrablatt. Tussen de Langestraat en de Walstraat vind je één van de mooiste terrassen van de binnenstad. Je hebt hier namelijk uitzicht op de mooie Jacobuskerk.

Op vrijdag 13 april wordt er weer een social dance georganiseerd. Van 20:30 tot 23:00 kun je luisteren en dansen (Lindy Hop) op swing jazz muziek. Breng je vrienden ook mee en dans de hele avond! De toegang is gratis.

Bij Happy Italy kun je niet alleen lekker (goedkoop) Italiaans eten, achter de zaak vind je namelijk een groot terras dat grenst aan het Willem Wilminkplein. Ideaal met lekker zomers weer en de kids kunnen zich dan vermaken bij de waterval of op het grasveld.

Ook bij Rico Latino wordt er dit weekend een social dance georganiseerd met Latin muziek, dans en gezelligheid. Het maakt niet of je wel of niet kan dansen, beginner of veteraan bent, non-stop danst of met een drankje aan de kant staat. Op deze avonden ontmoet je anderen en kun je de hele avond genieten van onder andere salsa, bachata en kizomba muziek. De social dance is op zondag 15 april van 20:00 uur tot 23:00 uur en de toegang is gratis.

Roombeek is misschien niet direct de plek waar je aan denkt als je op het terras wil zitten. Maar met 5 minuutjes fietsen zit je in de zon op het fijne terras van Gastrobar bij Rozendaal. Daarnaast kun je hier een broodje eten, borrelen of dineren.

Hebben we er al zin in? De tiende editie van Freshtival komt er aan! Wat kun je verwachten? Grote namen zoals Sean Paul, Steve Aoki, East&Young en Chef’Special. We zetten de podia van zaterdag 19 en zondag 20 mei op een rij.

In het van Heekpark ligt Schenkerij Wattez met een heerlijk terras. Je hebt uitzicht over het park en er is een leuke speeltuin voor de kinderen. Onze redacteur Rebecca is in ieder geval fan!

Freddy Moreira Johnny500 The Partysquad Yung Felix Eastpack Robba Rovega SQ MC Marboo

Om te genieten van een kopje koffie of een lunch in de binnentuin van het Rijksmuseum hoef je niet per se een museumkaartje te kopen. Bij mooi weer kun je hier op het terras zitten.

Frequencerz Jones Josh & Wesz Luna classics Noisecontrollers Radical Redemption Ran-D Raptvre MC Da Syndrome

Om een bedrijfshoroscoop te kunnen maken heeft Karin de startdatum van het bedrijf nodig. Vanuit dat punt maakt ze een analyse op.  “Ik zie dan bijvoorbeeld wat de potentie van het bedrijf is en wat voor klanten zij aantrekken. Ik heb het ook voor grote bedrijven gedaan en dan kun je ook zien hoe de verhouding zit tussen directie, management en personeel. Dat kan best confronterend zijn, want je kunt ook de sfeer beschrijven van een bedrijf en aantonen wat het nodig heeft.”

Chocolate Puma Curbi La Fuente The Old Me Tom & Hills Watermät MC Roga

Er is een heel groot verschil tussen de horoscopen die je in tijdschriften vindt en het werk wat Karin doet. “In de bladen heb je twaalf type mensen, dus er staat altijd wel iets in wat aansluit bij jou. Maar een echte horoscoop is jouw persoonlijke kosmische blauwdruk. Vanaf het moment dat jij op aarde komt, staan de planeten op zo’n manier dat het de potentie geeft aan wat iemand in het leven kan zetten,” legt Karin uit.

Matrixxman Amotik Abstract Division Tsepo Bas Amro driv & Niek Ketel

Karin heeft al voor verschillende mensen een bedrijfshoroscoop gemaakt, zoals juristen, ondernemers, therapeuten en trainers. “Ik heb ooit een technisch bedrijf gehad waar het waterelement ontbrak. Het waterelement is juist de verbindende factor. Ik heb hen geadviseerd om meer mensen te vinden die met hun gevoel en passie de dingen doen, zodat de energielevel en sfeer op het werk verandert,” zegt Karin.

Carnavalskorps de Cafeestbeesten De Zendpiratenvereniging De Bruine Fruitschaal Flashback Heroes & Captain Greg Het Afsluitcomité Jessies Medleys MC Peter Noise MC Rob Gasdrop Respect the Pils Live Slamming 90s Party Steve Karaokis Karaoke Kampioenschappen Tirol im Twente Vaagstyle Zang, Sjans en Stoelendans

Zou jij willen weten wat de toekomst je gaat brengen? Dat je bijvoorbeeld weet wanneer je op carrière gebied een belangrijke keuze moet maken? Een bedrijfshoroscoop kan hierbij helpen, maar hoe werkt zoiets nou precies? Astrologe Karin Kuijper legt het ons uit.

Sean Paul Steve Aoki Bassjackers Jay Hardway Sam Feldt Zonderling East&Young Mia More Tom & Hills MC Stretch

Karin is al jarenlang astrologe en medium. Vanuit haar praktijk Panta Rhei Astrologie helpt ze mensen om antwoord te vinden op belangrijke levensvragen. Zo kun je onder andere bij haar terecht voor een bedrijfshoroscoop.

Afro Bros Cesqeaux Kris Kross Amsterdam Lady Bee Le Shuuk Lucky Charmes Tony Junior Danjah Dirrty Berry Mike Afrojam MC Marboo

Ben je benieuwd naar het uitgebreide verhaal over Karin’s werk? Bekijk dan naar deze aflevering van Mijn Spirituele Zoektocht.

Adaro – classic set B-Front Crypsis vs Digital Punk Da Tweekaz Dymonic Keltek Rebelion – Empire showcase Sub Zero Project Wildstylez MC Da Syndrome

Coen & Sander Lil Kleine Gerard Joling Bizzey Kraantje Pappie Maan Mental Theo Dansado & de Feestneger Jailhouse Jimmy Hitmaestro

Gary Beck Sandrien Dr. Rubinstein Anthony Parasole Tripeo & Cadans Property Romi

Boef Team Bashment Bangers Waxfiend Latifah D-Train Afrolosjes Soundsystem Raaf

Dirrty Berry Donfetti Feestnation Loudar Praia Del Sol Robba Rovega Wish All Stars MC Sherlock

Famke Louise Sjieke Bazen Bonkmeister Productions Carnavalskorps de Cafeestbeesten De Stamppot ft Jones, Retrospect, Flashback heroes & MC Rob Gasdrop Geen DJ Contest Winnaar Het Grote Kerstspektakel Marvelous Muscles presents Rutbeek in Beweging MC Peter Noise MC Robbie Flex Slammin 90s party Steve Karaokis Karaoke Kampioenschappen Tirol im Twente Zang, Sjans en Stoelendans

Naast de muziek is er ook ander entertainment op het festivalterrein. Zo is er een mega reuzenrad, de festival trein, de confetti douch, photoboots en een GlitterCabine.


Enschede at Twitter: