Bedrijfshoroscoop: hoe werkt zoiets nou precies?

Bedrijfshoroscoop: hoe werkt zoiets nou precies?
Marjolijn: Na zeven jaar was ik toe aan iets helemaal anders
Onze nationale feestdag lijkt nog ver weg maar het is nog maar 2 weken tot we weer onze oranje-tompouces kunnen eten! Het weer is in Nederland altijd van enorm belang, dus we keken alvast vooruit naar de voorspellingen voor Enschede. Wordt het een oranje bikini of rood-wit-blauwe sjaal?

Tijdens Koningsnacht mag je je jas zeker niet vergeten want het wordt fris. Minimaal vier graden en kans op een bui… Brrr! Dit is een paar graden kouder dan de normale temperatuur rond deze tijd. Op Koningsdag ziet het er wat beter uit met een temperatuur van maximaal twaalf graden en weinig kans op regen. Nog steeds geen bikini-weer maar voorlopig geen neerslag!

Famke Louise Sjieke Bazen Bonkmeister Productions Carnavalskorps de Cafeestbeesten De Stamppot ft Jones, Retrospect, Flashback heroes & MC Rob Gasdrop Geen DJ Contest Winnaar Het Grote Kerstspektakel Marvelous Muscles presents Rutbeek in Beweging MC Peter Noise MC Robbie Flex Slammin 90s party Steve Karaokis Karaoke Kampioenschappen Tirol im Twente Zang, Sjans en Stoelendans

Marjolijn: Na zeven jaar was ik toe aan iets helemaal anders

Gelukkig is niets zo veranderlijk als het weer in april dus misschien verandert het nog! Op indebuurt houden we jullie uiteraard up-to-date van de weersvoorspellingen.

Carnavalskorps de Cafeestbeesten De Zendpiratenvereniging De Bruine Fruitschaal Flashback Heroes & Captain Greg Het Afsluitcomité Jessies Medleys MC Peter Noise MC Rob Gasdrop Respect the Pils Live Slamming 90s Party Steve Karaokis Karaoke Kampioenschappen Tirol im Twente Vaagstyle Zang, Sjans en Stoelendans

Na bijna zeven jaar een goedlopend café in Rossum te hebben gehad, besluit Marjolijn Baasdam het roer om te gooien. In augustus 2017 opende ze Shakes & Cakes in Oldenzaal en sinds zaterdag 17 maart kan Enschede ook van haar Freak Shakes genieten. “Ik was toe aan iets helemaal anders.”

Even snel een terrasje pakken, zodra de zon zich laat zien. Het klinkt als een perfect plan voor een heerlijke zomerdag en het is ook helemaal niet zo duur in Enschede. De terrassen aan de Oude Markt worden al snel overspoeld door mede-zonaanbidders. Gelukkig zijn er nog genoeg andere leuke terrassen in Enschede te vinden. Ken je deze al?

Op 1 mei 2018 zouden Marjolijn en haar man het café in Rossum zeven jaar hebben gehad, maar in begin april hebben zij de zaak verkocht. “Het was een geweldige tijd, maar in al die jaren heb ik nog geen twee dagen achter elkaar weekend gehad. Familie en vriendinnen kwamen altijd naar mij toe op de zaak en dat moest veranderen. Het werd tijd om weer een sociaal leven op te bouwen,” legt Marjolijn uit.

Midden in de stad genieten van een lekker drankje en rust? Dat kan om de hoek van de Oude Markt bij Café Extrablatt. Tussen de Langestraat en de Walstraat vind je één van de mooiste terrassen van de binnenstad. Je hebt hier namelijk uitzicht op de mooie Jacobuskerk.

“Ik heb altijd een broodjeszaak willen hebben, maar dat is er nooit van gekomen. Toen ik Shakes & Cakes in Oldenzaal opende moest het wel herkenbaar blijven voor de mensen, maar tegelijkertijd ook iets nieuws zijn. Uiteindelijke hebben we er met een mix van gemaakt: van broodjes tot ijs en natuurlijk de Freak Shakes.”

Om een bedrijfshoroscoop te kunnen maken heeft Karin de startdatum van het bedrijf nodig. Vanuit dat punt maakt ze een analyse op.  “Ik zie dan bijvoorbeeld wat de potentie van het bedrijf is en wat voor klanten zij aantrekken. Ik heb het ook voor grote bedrijven gedaan en dan kun je ook zien hoe de verhouding zit tussen directie, management en personeel. Dat kan best confronterend zijn, want je kunt ook de sfeer beschrijven van een bedrijf en aantonen wat het nodig heeft.”

Een tweede vestiging van Shakes & Cakes was voor Marjolijn een bewuste keuze. “Ik wilde dichterbij mijn moeder zijn. “Mijn moeder kwam elke dag nog naar Rossum toe met haar autootje, maar dat kon echt niet meer. Ze wordt tachtig jaar en dan is autorijden best lastig. Daarom hebben we besloten om lekker naar Enschede te komen. Dat is voor mij ook prettiger,” legt Marjolijn uit.

Er is een heel groot verschil tussen de horoscopen die je in tijdschriften vindt en het werk wat Karin doet. “In de bladen heb je twaalf type mensen, dus er staat altijd wel iets in wat aansluit bij jou. Maar een echte horoscoop is jouw persoonlijke kosmische blauwdruk. Vanaf het moment dat jij op aarde komt, staan de planeten op zo’n manier dat het de potentie geeft aan wat iemand in het leven kan zetten,” legt Karin uit.

Marjolijn heeft een hechte band met haar moeder. Ook is ze heel blij met de normen en waarden die ze van huis uit heeft meegekregen. Dit kun je zien aan de manier waarop Marjolijn zich inzet voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Zo heeft zij bij het café in Rossum een speciale speeltuin laten aanleggen voor niet-valide kinderen.

“Op 14 april komt er in Oldenzaal een hele groep mensen met een verstandelijke beperking bij ons een shake maken. Daar zitten ook wel de ‘gewone’ mensen tussen en ik vind dat het moet kunnen. Dat zijn ook mensen en die horen er ook gewoon bij. Stel jezelf eens voor als jij in die positie zat en je was ergens niet welkom. Hoe had je dat zelf dan gevonden? Het is zoals het is en dat moet je accepteren van elkaar,” zegt Marjolijn.


Enschede at Twitter: