Koningsdag 2018: dit wordt het weer in Enschede!

Koningsdag 2018: dit wordt het weer in Enschede!
Wij kijken er naar uit! Dit is de line-up van Freshtival
Onze nationale feestdag lijkt nog ver weg maar het is nog maar 2 weken tot we weer onze oranje-tompouces kunnen eten! Het weer is in Nederland altijd van enorm belang, dus we keken alvast vooruit naar de voorspellingen voor Enschede. Wordt het een oranje bikini of rood-wit-blauwe sjaal?

Tijdens Koningsnacht mag je je jas zeker niet vergeten want het wordt fris. Minimaal vier graden en kans op een bui… Brrr! Dit is een paar graden kouder dan de normale temperatuur rond deze tijd. Op Koningsdag ziet het er wat beter uit met een temperatuur van maximaal twaalf graden en weinig kans op regen. Nog steeds geen bikini-weer maar voorlopig geen neerslag!

Wij kijken er naar uit! Dit is de line-up van Freshtival

Gelukkig is niets zo veranderlijk als het weer in april dus misschien verandert het nog! Op indebuurt houden we jullie uiteraard up-to-date van de weersvoorspellingen.

4 x feestjes in Enschede waar je dit weekend bij moet zijn

Na bijna zeven jaar een goedlopend café in Rossum te hebben gehad, besluit Marjolijn Baasdam het roer om te gooien. In augustus 2017 opende ze Shakes & Cakes in Oldenzaal en sinds zaterdag 17 maart kan Enschede ook van haar Freak Shakes genieten. “Ik was toe aan iets helemaal anders.”

Het is niet de eerste keer dat wij café De Pimpelaar binnenstappen om een personeelslid te interviewen. Colette’s vader was namelijk een van de genomineerden tijdens de Beste Barman verkiezing. Je kunt dit café bijna een familiebedrijf noemen. Colette’s vader, moeder en vriend werken allemaal in het café. “Toen ik zwanger werd, ben ik meer hier gaan werken. Dat is toch het makkelijkste qua opvang en als er iets met de kinderen is. Als mijn kind ziek is, zegt mijn vader ‘dan werkt opa wel.’ Dat is bij een andere baas niet zo makkelijk,” zegt Colette lachend.

Op 1 mei 2018 zouden Marjolijn en haar man het café in Rossum zeven jaar hebben gehad, maar in begin april hebben zij de zaak verkocht. “Het was een geweldige tijd, maar in al die jaren heb ik nog geen twee dagen achter elkaar weekend gehad. Familie en vriendinnen kwamen altijd naar mij toe op de zaak en dat moest veranderen. Het werd tijd om weer een sociaal leven op te bouwen,” legt Marjolijn uit.

“Ik heb altijd een broodjeszaak willen hebben, maar dat is er nooit van gekomen. Toen ik Shakes & Cakes in Oldenzaal opende moest het wel herkenbaar blijven voor de mensen, maar tegelijkertijd ook iets nieuws zijn. Uiteindelijke hebben we er met een mix van gemaakt: van broodjes tot ijs en natuurlijk de Freak Shakes.”

Ga jij wel eens alleen over straat s nachts? Of durf je door donker verlaten stegen te lopen? Ruim zestien procent van de Nederlanders gaf vorig jaar aan zich weleens onveilig te voelen in zijn of haar eigen buurt. Dat blijkt uit cijfers uit de Veiligheidsmonitor, een enquête-onderzoek uitgevoerd door het CBS in opdracht van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Hoe zit dat in Enschede? Hoe onveilig voelen Enschedeërs zich?

Een tweede vestiging van Shakes & Cakes was voor Marjolijn een bewuste keuze. “Ik wilde dichterbij mijn moeder zijn. “Mijn moeder kwam elke dag nog naar Rossum toe met haar autootje, maar dat kon echt niet meer. Ze wordt tachtig jaar en dan is autorijden best lastig. Daarom hebben we besloten om lekker naar Enschede te komen. Dat is voor mij ook prettiger,” legt Marjolijn uit.

De prijsverlaging gaat niet ten koste van de kwaliteit en service van Auto Bleeker Enschede. “Wij bieden dezelfde kwaliteit en beschikken over gekwalificeerde monteurs die je ook bij een merkdealer vindt. De reden waarom wij 25 procent lager liggen dan merkdealers heeft te maken met de randvoorwaarden. Bij veel dealerorganisaties worden door de importeurs meer eisen gesteld en kosten opgedrongen van abonnementen en verplichte zaken die je moet hebben, terwijl deze in onze ogen niet altijd nodig zijn,” legt Jos uit.

Marjolijn heeft een hechte band met haar moeder. Ook is ze heel blij met de normen en waarden die ze van huis uit heeft meegekregen. Dit kun je zien aan de manier waarop Marjolijn zich inzet voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Zo heeft zij bij het café in Rossum een speciale speeltuin laten aanleggen voor niet-valide kinderen.

Hoe was jouw weekend? . . #carnaval #feesten #weekend #gekkigheid #hardfest #koningsdagisoranje #koningsdag #kunnennietwachten #kingsday #euphorichardstyle #hardstylemusic #rawhardstyle #hardcoremusic #rawhardstylemusic #lasers #majesticmayhem #orangechaos #enschede #koningsdagenschede

“Op 14 april komt er in Oldenzaal een hele groep mensen met een verstandelijke beperking bij ons een shake maken. Daar zitten ook wel de ‘gewone’ mensen tussen en ik vind dat het moet kunnen. Dat zijn ook mensen en die horen er ook gewoon bij. Stel jezelf eens voor als jij in die positie zat en je was ergens niet welkom. Hoe had je dat zelf dan gevonden? Het is zoals het is en dat moet je accepteren van elkaar,” zegt Marjolijn.


Enschede at Twitter: