Onbehoorlijk bestuur bij Turks trefpunt in Enschede

Onbehoorlijk bestuur bij Turks trefpunt in Enschede
Twentse woningmarkt raakt op slot door te weinig aanbod
Militaire verkenners hebben vandaag een oefening in de omgeving van Hengelo en Enschede. De soldaten verzamelen informatie over routes, objecten en brugovergangen.

In de oefeningen wordt een conflictsituatie nagebootst, waarin de strategische informatie wordt gebruikt om een aanvals- of verdedigingsplan te maken.

De kans dat burgers de soldaten tegen het lijf lopen is niet groot. Verkenners mogen niet opvallen en hun werk kenmerkt zich door heimelijkheid. Zij zien zonder gezien te worden. Voor de uitvoering van hun taken beschikken de militairen over zogenaamde Fenneks, verkenningsvoertuigen die ondanks hun omvang opvallend weinig geluid maken. 

De militaire oefening is een voorbereiding op de Zilveren Kijker, een wedstrijd waaraan 9 militaire verkenningseenheden uit Nederland, Duitsland en België deelnemen. De Zilveren Kijker wordt gehouden van 23 tot en met 28 juni 2018 in Duitsland.

Ziet u geen mogelijkheid te reageren? Klik dan hier.Het was de dood of de gladiolen voor FC Twente afgelopen zaterdag. In Den Haag lijken de Tukkers hun doodvonnis te hebben getekend door met 2-1 te verliezen van ADO.Het was de zoveelste strohalm voor de club uit Enschede, die weer niet gegrepen werd. Was dit ook echt de laatste strohalm en is het het gebeurd met FC Twente? Of bent u nog steeds hoopvol?Laat het weten door te reageren!

Het tweede deel in theaterserie De historie van Twente komt eraan. Na het succes van Het Verzet Kraakt is aankomende zondag de officiële aftrap van muziektheaterproductie Stork.

In Poppodium Metropool in Hengelo wordt precies uit de doeken gedaan waar de muziektheaterproductie om draait. De cast- en crewleden komen samen.

De historie van Twente, zoals de in totaal vier voorstellingen overkoepelend worden genoemd, verteld door middel van muziektheater de historie van regio. Stork! is het tweede deel in de reeks.

In de voorstelling ligt de focus op het Hengelose bedrijf Stork. Het theaterstuk laat de lokale en regionale geschiedenis tot leven komen. Het bedrijf zelf, de familie, medewerkers, dromen en daden; alles komt aanbod. Zo ook de opkomst en ondergang. 

Vorig jaar trok het eerste deel, Het Verzet Kraakt, maar liefst 27.000 bezoekers naar Almelo. Volgend jaar volgt productie De Kelk over het ontstaan van de landelijke katholieke arbeidersbeweging aan het eind van de negentiende eeuw. Het laatste deel, gepland voor 2020, gaat over de maandenlange Jutestaking in Rijssen. 


Enschede at Twitter: