Leuk volgens local Armando: Hier koop je het lekkerste broodje kip van …

Leuk volgens local Armando: Hier koop je het lekkerste broodje kip van ...
Leuk volgens local Armando: Hier koop je het lekkerste broodje kip van Enschede
De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont én leeft, kent vaak de allerleukste plekken. Deze week vertelt local Matthijs de Vroome (24) over zijn favoriete plekken in Delft.

“Achterin de Nieuwe Kerk ben je best wel afgezonderd van wat er buiten gebeurt. Dat komt omdat je er hoge ramen hebt en het praalgraf is gewoon heel mooi om te zien. Zeker met de nieuwe verlichting. Ik heb in de kerk gewerkt en vindt dat je dit écht eens gezien moet hebben.”

“Ik ben hier nu zes jaar lid en ik vind dat deze sportschool zich echt onderscheidt van anderen. Er werken vriendelijke mensen en ze hebben goede apparatuur. De begeleiding is echt persoonlijk en het is er schoon. Ook is het er ruim en hoef je nooit te wachten, want er zijn veel verschillende soorten apparaten.”

“In Enschede zitten veel verschillende restaurants waar je spareribs kunt bestellen, maar bij El Gaucho zijn ze naar mijn mening het lekkerst. Het vlees is super mals en valt zo van het bot. Het personeel is erg gastvrij en persoonlijk contact staat voorop.”

Leuk volgens local Frans: Avondje uit eten? Je moet écht naar Mojo!

“Hier wandel ik graag. De trambrug is een brede en hoge brug voor Delftse begrippen, dat vind ik heel indrukkend. Ook vind ik het grappig dat er ook nog een tram overheen rijdt. Verder ziet de brug er gewoon goed uit.”

Armando is in Zwolle geboren, maar woont inmiddels alweer veertien jaar in Enschede. Tijdens zijn studententijd heeft hij acht jaar in de horeca gewerkt. Een biertje drinken in het weekend bij een van de cafés aan de Oude Markt is nog steeds vaste prik voor hem.

“Hier is altijd heel veel bedrijvigheid. In de bibliotheek is het altijd druk en het maakt niet uit waar je studeert. Je kan er lekker aanschuiven en aan de slag gaan. Dat maakt het een goede werkplek voor iedereen.”

“Hier kom ik met vrienden graag op zaterdagavond. Het heeft een beetje het idee van een stamkroeg. De bediening is perfect, de kaart is gevarieerd en je kunt er ’s avonds lekker eten. In de zomer kun je er lekker buiten zitten. Ze serveren er dagverse producten. Ik vind de saté en de hamburger hier heel lekker.”

Daar hebben ze echt extreem lekkere burgers. De laatste tijd zijn er echt ontzettend veel burgertentjes bijgekomen. Bij Johnnys Burger Company ben ik nog niet geweest. Wel bij De Beren, maar dat vond ik persoonlijk niet zo heel lekker.

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft kent vaak de allerleukste plekken. Deze weekt tipt Roos (30) haar vijf favoriete spots in Utrecht.

Als ik uitga ga ik vaak naar Studio. In tegenstelling tot sommige andere kroegen zijn de mensen die hier komen wat ouder. Ikzelf ben nu 24, dus ik zoek ook liever een ouder publiek op.

“Bij mij om de hoek zit District, een bakker waar ze heerlijk brood verkopen. De mensen zijn er ontzettend aardig en je kunt er ook koffiedrinken. Ik ga er vaak rummikubben. Dat hebben ze overigens niet daar, geloof ik, maar ik vind het zo’n leuk spel dat ik het gewoon meeneem.”

“Ik ben vrij veel in Azië geweest en daardoor heb ik een enorme liefde voor de Aziatische keuken ontwikkeld. Gelukkig hebben we veel Oosterse restaurants in Utrecht. Aan de Westerkade zit bijvoorbeeld sinds kort Japanner Kounosuke . Ik wil daar graag nog een keer met mijn broer heen, want hij heeft jaren in Japan gewoond. Nog zo’n nieuwkomer is Sanju. Dit restaurant zit pas twee maanden aan de Voorstraat, maar ik ben er al twee keer geweest. De eerste keer was ik al superenthousiast over de aardige bediening en de lekkere gerechten. Ze hebben allerlei soorten ramen (= een soort noodles, red.) die ik nog niet kende. Toen ik er de tweede keer kwam hadden ze allerlei gerechten aan de kaart toegevoegd, dus dat was een leuke verrassing.”

“Ik woon vlakbij park Schothorst, daar vind je een hele mooie rozentuin op de hoek van de Hamseweg en de Schothorsterlaan. De tuin ligt precies tussen mijn werk bij sportschool Be Fit en mijn huis in, dus ik kom er heel vaak langs. Er staan zeker acht of negen maanden per jaar rozen. Ik ben iedere keer weer benieuwd wat er in bloei staat.”

“Een andere favoriet als het om Aziatisch eten gaat, is Saigon. Het is mijn lievelingsrestaurant, omdat het me altijd doet denken aan de reizen door Azië die ik maakte. Het interieur is er niet hip, maar de pho is er belachelijk lekker en de springrolls zijn er heerlijk vers. Als je geen zin hebt om in de jaren ’80 pluche stoeltjes te zitten, kun je het eten ook bestellen en thuis opeten. Ook fijn: je kunt hier halve gerechten bestellen. Oh, en het personeel is ontzettend vriendelijk!”

“Ik vind de pleinen in Amersfoort erg leuk, maar het Lieve Vrouwekerkhof vind ik net weer wat knusser dan De Hof. Ik zit dan het liefst bij Vyssotski of De Lieve Vrouw. In mijn studententijd woonde ik boven ’t Kannetje en werd ik helemaal gek van de klok, haha. Ik hoef er niet nog een keer te wonen, maar ik zit er wel graag.”

“Ontbijten doe ik graag bij HOOI. De kokoscitroentaart daar kan ik echt aanraden. Hij is helemaal lactosevrij en volgens mij zitten er ook geen suikers en gluten in. Dat klinkt gelijk vies haha, maar toch is het een superlekker taartje. Ik heb zelf een lactoseintolerantie, dus ik kan in andere koffietentjes vaak geen taart bestellen, omdat in de meeste baksels melkproducten zitten. Dat weerhoudt me trouwens niet altijd hoor: soms doe ik het toch, maar dan krijg ik er spijt van.”

“Qua café’s, wil ik graag Café Derat tippen. Er heerst hier een fijne, ongedwongen sfeer, er is een leuke kat en dito personeel. Kortom: een goede plek om ’s avonds nog even een biertje te doen.”

Wil jij ook jouw favoriete plek delen? Of wil je vertellen waarom jouw kapper/dierenspeciaalzaak/bioscoop de beste is? Laat het ons weten, want jouw tips inspireren ons én heel veel andere Utrechters. We zijn heel benieuwd naar jouw lievelingsplekjes, dus neem contact op met ons!


Enschede at Twitter:


Warning: file_get_contents(news/twitter/twdata/12.txt): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/fastuser/data/www/nieuwsnl.org/wp-content/themes/nieuwsnl/content-single.php on line 39