Databedrijf SciSports uit Enschede in zee met voetbalclub uit Premier League

Databedrijf SciSports uit Enschede in zee met voetbalclub uit Premier League
Huddersfield Town uit Premier League krijgt Twentse hulp bij scouting
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer . De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.tubantia.nl te lezen.

Het Engelse Huddersfield Town is de nieuwste club waarmee databedrijf SciSports gaat samenwerken. Het is de eerste Premier League klant voor het bedrijf van oprichter Giels Brouwer uit Enschede.

SciSports is een van de snelst groeiende sportanalyse bedrijven ter wereld. Het creëerde een index om de kwaliteit en potentie van meer dan 200.000 voetbalspelers ter wereld te bepalen.

Giels Brouwer is verheugd: “Het is een eer om Huddersfield Town FC als onze eerste Premier League klant te mogen presenteren. Na de recente transfers van Terence Kongolo en Juninho Bacuna zijn wij blij om nog een extra Nederlandse invloed aan Huddersfield Town toe te voegen.”

Huddersfield Town is de nummer zestien van het afgelopen Premier League seizoen. Door de samenwerking met SciSports krijgt de club toegang tot het SciSports Insight platform en kan het wereldwijd vele tienduizenden spelers volgen.

In totaal werkt SciSports samen met zo’n dertig voetbalclubs uit binnen- en buitenland. Ook de succesvolle nationale ploeg van België deed tijdens het afgelopen wereldkampioenschap voetbal een beroep op de diensten van Brouwer. In Overijssel behoren PEC Zwolle, Go Ahead Eagles en Heracles Almelo tot het klantenbestand van SciSports.

Ouders die hun kind niet willen vaccineren, moeten gekort kunnen worden op hun kinderbijslag. Dat stelt Ruud Coolen-Van Brakel, voorzitter van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM): “Het niet laten inenten van kinderen moet consequenties hebben”.

Het IVM is niet de enige organisatie die verandering wil zien. Ook belangenvereniging BOinK, voor ouders in de kinderopvang pleit voor maatregelen.

In andere landen bestaan er al een verplichte vaccinaties. In veertien Europese landen geldt al voor één of meerdere vaccinaties een vaccinatieplicht. In Australië kunnen weigerende ouderen al gekort worden op hun kinderbijslag.

De afgelopen jaren daalde de vaccinatiegraad in Nederland met 2 tot 3 procent, blijkt uit cijfers van het RIVM. De vaccinatiegraad wil zeggen hoeveel van alle babys, kleuters en schoolkinderen worden ingeënt. 


Enschede at Twitter: