FC Twente-aanwinsten maken vlieguren in den vreemde

Leuk feitje over FC Twente-middenvelder Ulrich Bapoh. De jonge huurling van het Duitse VfL Bochum blijkt familie te zijn van voormalig superspits Samuel Etoo. Veel wil Bapoh daar overigens niet over kwijt.  “Klopt, Samuel Eto’o is een oom van me, maar eerlijk gezegd praat ik daar liever niet over. Anders word je constant vergeleken. Hij is een halfbroer van mijn vader”, aldus de negentienjarige Bapoh in gesprek met Tubantia. 

“Ik zou niet weten of hij weet dat ik nu bij FC Twente speel. Ik denk dat hij me niet eens herkent. Ik heb hem in mijn leven maar een keer ontmoet, en toen was ik nog hartstikke jong.”

Hij heeft zin in zijn avontuur in Enschede. “Mijn neef Joshua Ewana heeft hier gespeeld, dus de club was al goed bekend bij mij. Bovendien woon ik in Bochum, niet ver van de grens. Twente is een bekende naam in Duitsland. Ik heb 9 jaar bij Vfl Bochum gespeeld, maar ik wist van te voren dat ik geen kans zou krijgen bij het eerste elftal. In Nederland liggen er veel meer mogelijkheden voor jonge spelers.”

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer . De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.tubantia.nl te lezen.


Enschede at Twitter: