Onderzoek in pand van viervoudige moord Enschede klaar

Onderzoek in pand van viervoudige moord Enschede klaar
Politie rondt onderzoek op plaats delict schietpartij Enschede af en bekijkt 15 tips
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9970. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.tubantia.nl te lezen.

De onderzoeken in het pand in Enschede, waar anderhalve week geleden vier dode mannen werden gevonden, zijn klaar. De afgelopen dagen werd zowel forensische als tactische onderzoek naar sporen gedaan.

Na de fatale schietpartij maakte de politie bekend dat twee van de vier dode mannen eerder waren opgepakt in een zaak rond wiethandel. In het pand waar ze werden doodgeschoten, vond de politie in juni gedroogde henneptoppen. In afwachting van hun strafzaak waren ze vrijgelaten. Maar of de wiethandel ook te maken heeft met de dodelijke schietpartij, is nog onduidelijk.

Na de vondst van de vier dode mannen, die door vuurwapengeweld om het leven zijn gekomen, is de politie meteen een onderzoek gestart. Naast de onderzoeken in het pand aan de Van Leeuwenhoekstraat, waar een growshop gevestigd zat, hebben getuigen en omwonenden gesproken met rechercheurs.

Ook is dinsdag aandacht geweest voor de viervoudige moord in het programma Opsporing Verzocht. Dat heeft vijftien tips opgeleverd die verder onderzocht worden.

In de zogenoemde kwartetmoord werden in de growshop vier mannen op klaarlichte dag doodgeschoten. De politie werkt intussen met meer dan tachtig mensen aan de zaak. Daarmee is het een van de grootste politieonderzoeken in de regio Twente sinds de vuurwerkramp.

In de zaak werden, afzonderlijk van elkaar, twee mannen opgepakt maar zij werden weer vrijgelaten omdat ze niets met de zaak te maken bleken te hebben.

Twee mannen werden vorige week opgepakt, maar zij werden weer vrijgelaten omdat ze niets met de zaak te maken bleken te hebben.

Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 – 57 03 33 33.