Eerste verdachte cel in voor aanslag op huis priester in Glanerbrug

Eerste verdachte cel in voor aanslag op huis priester in Glanerbrug
Cel voor man die aanslag pleegde op huis van Syrisch-orthodoxe pastor in Glanerbrug
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9970. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.tubantia.nl te lezen.

Vijftien maanden celstraf waarvan vijf voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar. Die straf krijgt een 38-jarige man uit Hengelo voor het laten exploderen van een bom voor het huis van een Syrisch-orthodoxe priester in Glanerbrug.

De straf is gelijk aan de eis die twee weken gedaan werd. De man bekende toen zijn betrokkenheid bij de aanslag.

De verdachte zei tijdens de behandeling van de zaak dat hij geronseld was door iemand uit de coffeeshop. De drugsverslaafde Hengeloër werd gevraagd om de priester hard aan te pakken. Hem werd gezegd dat het ging om een ruzie in het hennepcircuit, maar achteraf bleek het om een conflict in familiaire kring te gaan.

Voor het plegen van de aanslag kreeg de Hengeloër 1500 euro. Hij heeft een explosief gekocht en die samen met een vriend vastgebonden aan een zwerfkei. "We hadden onze opdrachtgever gezegd dat we de bom door de voorruit zouden gooien, maar dat hebben we niet gedaan. Dat wilde ik niet. Ik wilde niet dat er iemand gewond zou raken."

De Hengeloër verkeerde tijdens de aanslag in een roes. "Ik was verslaafd aan GHB." Inmiddels is hij afgekickt.

Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 – 57 03 33 33.