Eens een Tukker… Erik ten Hag: Trots op mijn afkomst

Eens een Tukker... Erik ten Hag: \Trots op mijn afkomst\
Twijfels bij inzetbaarheid Bandé na winter
Erik Ten Hag is sinds januari trainer van Ajax en woont in zijn eentje in Amsterdam. Zijn gezin is achtergebleven in Twente, waar de Tukker vandaan komt. Dat is een bewuste keuze geweest, vertelt Ten Hag in een interview met TC/Tubantia. Ten Hag geeft een duidelijk antwoord op de vraag wat hij het meeste mist. “Mijn gezin. Het is een bewuste keuze dat zij niet mee zijn verhuisd naar Amsterdam. Hun leven hoeft niet in dienst te staan van mijn leven. Voetbaltrainer is een onzeker beroep, er kan snel iets veranderen. Ik wil ze niet overal mee naar toe slepen. We hebben twee jaar in München gewoond (waar Ten Hag trainer was van Bayern 2, red.), mijn jongste dochter rijdt paard, ze moest toen twee jaar haar paard missen.”

Ten Hag wijst op de intensie van het trainersvak. “Als voetbaltrainer ben je twentyfourseven bezig. Dan ben ik er wel, maar eigenlijk niet echt. Ik heb ook wel eens gezegd dat ik het mijn kinderen niet aan wil doen om in de Randstad op te groeien. Het betekent dat ik de meeste dagen van de week alleen woon, op de Zuid-As. Meestal eet ik overdag op de club en maak ik zelf s avonds wat klaar.”

Ten Hag verwacht dat hij in de toekomst weer terugkeert in Twente. “In voetbal is dat moeilijk te plannen. Ik werkte al in Eindhoven, Deventer, Utrecht, München, nu Amsterdam. Hoe het verder gaat valt niet te zeggen. En hoe lang zal ik het leuk blijven vinden als coach? Dat weet ik nu ook nog niet. Eigenlijk verwacht ik wel dat ik ooit trainer word bij FC Twente. Ja echt, dat gevoel heb ik heel sterk. Maar voorlopig is dat nog niet aan de orde.”

Ajax-trainer Erik ten Hag denkt dat het nog wel even kan duren voor hij de beschikking heeft over aanwinst Hassane Bandé. De Burkinees kent een valse start in Amsterdam. In de voorbereiding op dit seizoen liep hij namelijk een breuk aan zijn kuitbeen en een gescheurde enkelband op.

De prognose was dat Bandé na de winterstop zou kunnen aansluiten, maar dit lijkt nu toch wat voorbarig. Er is wat twijfel bij, stelt Ten Hag tijdens de persconferentie van vrijdagmiddag. We weten niet of hij direct na de winter inzetbaar is. De prognose was dat hij richting januari inzetbaar zou zijn, maar er is nu geen zekerheid of hij dat gaat halen.

Voor Ten Hag is er echter geen reden om in de winter de transfermarkt op te gaan. Ik zie geen reden om extra aanvallers te halen, we hebben een goede selectie. De selectie is in balans, maar mochten er buitenkansen zijn, zullen we er wel op insteken. Maar op dit moment is dat geen uitgemaakte zaak.

Wat betreft Carel Eiting is er wel goed nieuws te melden. Eiting staat weer op het veld. Hij is nog niet volledig aangesloten in de teamtraining. Morgen (zaterdag, red.) zal hij er nog niet bij zijn, maar voor de winterstop verwacht ik hem wel terug.

Ook wat betreft Veltman is er vooruitgang te melden. Hij is nog in het proces. Hij is nu terug op het veld en de volgende stap is terugkeren in het team. Vanuit daar moet hij wedstrijdfit worden. Hij maakt de juiste stappen in zijn vooruitgang.