Politie rondt onderzoek op plaats delict schietpartij Enschede af en bekijkt 15 tips

Politie rondt onderzoek op plaats delict schietpartij Enschede af en bekijkt 15 tips
Politie klaar met onderzoeken in pand viervoudige moord Enschede
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9970. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.tubantia.nl te lezen.

De onderzoeken in het pand in Enschede, waar anderhalve week geleden vier dode mannen werden gevonden, zijn klaar. De afgelopen dagen werd zowel forensische als tactische onderzoek naar sporen gedaan.

Na de vondst van de vier dode mannen, die door vuurwapengeweld om het leven zijn gekomen, is de politie meteen een onderzoek gestart. Naast de onderzoeken in het pand aan de Van Leeuwenhoekstraat, waar een growshop gevestigd zat, hebben getuigen en omwonenden gesproken met rechercheurs.

Tachtig rechercheurs onderzoeken de schietpartij waardoor de vier de dood vonden. De politie heeft nog steeds veel vragen over wat het viertal deed in het gebouw en waarom ze zijn doodgeschoten. Een van hen zou toevallig in het pand aanwezig zijn geweest.   

Ook is dinsdag aandacht geweest voor de viervoudige moord in het programma Opsporing Verzocht. Dat heeft vijftien tips opgeleverd die verder onderzocht worden.

De politie heeft het onderzoek in het pand in Enschede afgerond, waar vorige week dinsdag vier dode mannen werden gevonden. Het aantal tips is inmiddels opgelopen tot vijftien.

In de zogenoemde kwartetmoord werden in de growshop vier mannen op klaarlichte dag doodgeschoten. De politie werkt intussen met meer dan tachtig mensen aan de zaak. Daarmee is het een van de grootste politieonderzoeken in de regio Twente sinds de vuurwerkramp.

Twee mannen werden vorige week opgepakt, maar zij werden weer vrijgelaten omdat ze niets met de zaak te maken bleken te hebben.

Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 – 57 03 33 33.