Verdacht pakketje Enschede waarschijnlijk bewust neergelegd om onrust te veroorzaken – Hartvannederland.nl

Verdacht pakketje Enschede waarschijnlijk bewust neergelegd om onrust te veroorzaken - Hartvannederland.nl
Verdacht pakketje werd bewust neergelegd op station Enschede
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9970. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.tubantia.nl te lezen.

Het verdachte pakketje werd in een trein naar Schiphol gevonden. Het station werd tijdelijk afgesloten. Om kwart voor zes kon de bommelding worden afgedaan als vals alarm. Het treinverkeer werd toen ook weer hervat. 

22 mrt.Kim, wat heb je met je fotograaf gedaan?22 mrt.Angstaanjagend: Losgebroken beer grijpt boswachter21 mrt.Stunt bikinibabe gaat gruwelijk mis22 mrt.Haatcomment over Baudet is onacceptabelDagelijks tijdens de lunch het laatste nieuws in je inbox?AanmeldenOngeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

"We willen graag weten wie dat pakketje daar neer heeft gelegd en waarom, omdat we sterk het vermoeden hebben dat iemand het bewust in die trein heeft geplaatst", vertelt een woordvoerster van de politie. Er is nog geen dader in beeld. 

Tussen Hengelo en Enschede reden door het onderzoek even geen treinen. De extra reistijd was ruim een uur. Uiteindelijk meldde de politie dat het loos alarm was, net als maandag, toen ook al een verdacht pakketje werd gevonden.

Afgelopen maandag was het ook raak op station Enschede. Toen werd het station tijdelijk afgezet vanwege de vondst van een verdachte koffer. De treinen werden uit voorzorg stilgezet, maar na enkele minuten werd het treinverkeer weer hervat.  

Volgens de politiewoordvoerster is er waarschijnlijk geen verband tussen beide vondsten. "Het wordt wel onderzocht, maar op dit moment lijkt het er niet op. Maar op zo’n dag als maandag zien we dat mensen extra alert zijn vanwege de aanslag in Utrecht."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 – 57 03 33 33.