In ruil voor reddingsplan wil Enschede FC Twente terug, naar oale groond – Volkskrant

In ruil voor reddingsplan wil Enschede FC Twente terug, naar \oale groond\ - Volkskrant
Gemeente Enschede voorkomt faillissement FC Twente met miljoenensteun
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088-0561561. De servicepagina kunt u hier vinden. Klik hier om direct de digitale krant te lezen.

Daarnaast krijgt 9 miljoen euro een achtergesteld karakter, zodat de Enschedese ploeg geen rente en aflossing hoeft te betalen. De beslissing van de gemeenteraad bevordert de vermogenspositie van FC Twente.

Als tegenprestatie wil de gemeente dat FC Twente Vrouwen en de jeugdteams van de club zo snel mogelijk weer in Enschede komen voetballen. Momenteel doen zij dat in Hengelo.

Er lag veel druk op de gemeente Enschede om een deel van de schuld kwijt te schelden. Investeerders, die zich hebben verenigd in De Noabers, wilden alleen op die voorwaarde 14 miljoen euro investeren in de voetbalclub. Zonder het geld was de club mogelijk failliet gegaan.

Volgens Tubantia en RTV Oost ging de gemeenteraad met 23 stemmen voor en 16 stemmen tegen akkoord met het voorstel. De oppositiepartijen waren tegen.

De koploper uit de Keuken Kampioen Divisie kan vanwege de steun het herstructureringsplan uitvoeren. Het college van B en W had zich vorige maand al achter dat plan geschaard.

FC Twente degradeerde vorig seizoen uit de Eredivisie, maar is een jaar na dato dicht bij een terugkeer op het hoogste niveau. De Tukkers staan in de Keuken Kampioen Divisie aan kop met een voorsprong van zeven punten. Er staan nog vijf speelronden op het programma.