Al twee keer eerder incident met vuurwapens in Schipbeekstraat Enschede – RTV Oost

Al twee keer eerder incident met vuurwapens in Schipbeekstraat Enschede - RTV Oost
Twee gewonden bij schietincident in Enschede
"Er zit veel tijd tussen de gebeurtenissen, dus we kunnen niet direct een verband leggen", zegt een politiewoordvoerder. "Dat zou makkelijker zijn als de incidenten binnen een korter tijdsframe waren gebeurd."

Eén van de incidenten gebeurde ruim vier jaar geleden, in november 2014. Toen stonden twee mannen met vuurwapens voor de deur van een woning in de straat. De deur werd open gedaan, maar direct weer dichtgegooid bij het zien van de wapens. Het tweetal vertrok vervolgens. 

De daders werden even later aangehouden door de politie. Het bleek te gaan om een 34-jarige man uit Hilversum en een 58-jarige man uit Huizen. Het is niet bekend of dit bij het zelfde huis gebeurde als waar gistermiddag twee Enschedeërs gewond zijn geraakt.

Rond de 14.55 uur kreeg de meldkamer de melding van het schietincident in of nabij een woning aan de Schipbeekstraat in Enschede. Een vermoedelijke dader of betrokkene zou zijn gevlucht. De politie reed met meerdere eenheden naar het adres van het incident en zocht in de omgeving naar de dader of daders. Op het adres trof men twee personen. Een man van 32 en een man van 28 jaar oud. Beiden woonachtig in Enschede.

Politie onderzoekt schietincident Schipbeekstraat

In de tussentijd is ook een auto beschoten in de Schipbeekstraat, meldt de politie nu. Wanneer dit precies was, wil de politie niet zeggen. Een woordvoerder laat weten dat bij dit incident de banden van een auto zijn lekgeschoten. Het motief van de actie is niet bekend.  

Het is ook nog niet duidelijk wat er gistermiddag precies gebeurde in de bewuste straat in Deppenbroek. De politie kreeg in eerste instantie een melding van een gewapende overval in de straat. Even later liet de politie weten dat het niet duidelijk is waarom er geschoten werd.

Voorlopig blijft het gissen waarom de daders gisteren het vuur openden op de twee mannen. "Die kennis ligt bij de daders en we hebben nog niet iemand opgepakt", aldus een politiewoordvoerder. Veel tips zijn er nog niet binnengekomen. "Maar we hebben veel gesproken met mensen in de straat. Dat zijn onze belangrijkste getuigen."

Enschede – Op zaterdagmiddag 13 april kreeg de politie een melding van een schietincident in of bij de woning. In relatie tot dit incident doet de politie onderzoek naar de verwondingen van de twee mannen. De recherche doet onderzoek in die woning en zoekt getuigen die meer weten of hebben gezien over dit schietincident.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 – 57 03 33 33.

De politie is op zoek naar twee verdachten die wegliepen. In het belang van het onderzoek doet de politie verder geen mededelingen.