LIVE | FC Twente virtueel kampioen, maar nog geen goals in Enschede – Tubantia

LIVE | FC Twente \virtueel kampioen\, maar nog geen goals in Enschede - Tubantia
Kampioensduel Twente brengt ongekend aantal supporters op de been
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9970. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.tubantia.nl te lezen.

Eric Gudde is overtuigd: FC Twente hoort thuis in de Eredivisie. Gewapend met de kampioensschaal arriveerde de directeur betaald voetbal van de KNVB maandagmiddag in Enschede, waar hij FOX Sports te woord stond.

“Als je dit stadion ziet waar 25.000 tot 30.000 supporters het hele jaar zijn geweest..”, zegt Gudde. “Dit is per definitie een Eredivisie-club. Ze staan ook een behoorlijk aantal punten voor, dus het is de terechte kampioen. De club neemt een hoop historie met zich mee.”

“Het is aan de nieuwe beleidsbepalers om orde op zaken te blijven stellen, het verleden af te handelen en ervoor te zorgen dat het een club wordt die sportief en financieel zijn weg weet te vinden in de Eredivisie. Als je de achterban en traditie ziet van de club, ze trekken altijd een vol huis. Het is meer dan bij de gemiddelde Eredivisie-club.”

Gudde is ervan overtuigd dat Twente maandag kampioen wordt. “Dat lijkt me wel. Als ik naar het programma kijk, gaat het vanmiddag gebeuren.”