Enschede doet mee aan landelijk project voor hulp aan dak- en thuisloze jongeren – RTV Oost

Enschede doet mee aan landelijk project voor hulp aan dak- en thuisloze jongeren - RTV Oost
Proef gemeenten: betere aanpak dakloze jongeren
Enschede werkt al jaren – samen met de gemeenten Borne, Dinkelland, Hengelo, Hof van Twente, Haaksbergen, Losser en Oldenzaal – aan een persoonsgerichte aanpak voor dak- en thuislozen. "Het actieplan van staatssecretaris Blokhuis sluit erg goed aan bij onze regionale aanpak in maatschappelijke opvang en beschermd wonen", aldus wethouder Van Houdt van Enschede.

"Daarin willen we nu graag nog een extra slag slaan voor onze jongeren om hun perspectief te geven voor hun toekomst. Ik ben blij dat wij door de staatssecretaris in de gelegenheid worden gesteld om met (financiële) hulp van Den Haag de situatie voor deze kwetsbare jongeren verder te verbeteren met deze vernieuwende aanpak."

Het programma van Blokhuis richt zich op preventie, financiële bestaanszekerheid, persoonlijke ontwikkeling en scholing, opvang en wonen en regels. Hoe dat in de praktijk uitgevoerd gaat worden in Enschede moet nog duidelijk worden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 – 57 03 33 33.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088-0561533. De servicepagina kunt u hier vinden.Klik hier om direct de digitale krant te lezen.