Oudste inwoner van Enschede (en Overijssel) wordt vandaag 110 jaar – Tubantia

Oudste inwoner van Enschede (en Overijssel) wordt vandaag 110 jaar - Tubantia
Til Ebberink uit Enschede wordt vandaag 110 jaar en is de oudste inwoner van Overijssel
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9970. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.tubantia.nl te lezen.

De jarige job werd vanmorgen rond 10.00 uur door zoon Jan in haar rolstoel het restaurant van De Posten binnengereden. Daar zat al een groot aantal bewoners en medewerkers aan de koffie en werd uiteraard het Lang zal ze leven… ingezet.

Het seniorenorkest van muziekvereniging Crescendo uit Buurse was naar Enschede gekomen voor de muzikale ondersteuning. De familie had ervoor gezorgd dat er lekkere gebakjes voor iedereen waren.

"Gewoon alles zoveel mogelijk volgen", was de uitleg van de jarige. "Krant lezen, bij mensen langs als het kan, bridge spelen. Zo moeilijk is het niet."

Ze liet het feestelijke programma over zich heen komen. "Ik zie wel wat er allemaal gebeurt. Dit had ik in ieder geval niet verwacht." De 71-jarige zoon Jan heeft wel een verklaring voor de hoge leeftijd. "Een borreltje op zn tijd. Dat hoor je altijd van 100-plussers", lacht hij.

Burgemeester Onno van Veldhuizen van Enschede maakt de feestvreugde compleet door vanmiddag bij de oudste van Overijssel op bezoek te gaan.