LIVE | Volg hier de rechtszaak rondom de viervoudige moord in Enschede – RTV Oost

LIVE | Volg hier de rechtszaak rondom de viervoudige moord in Enschede - RTV Oost
Rechtszaak viervoudige moord Enschede gaat verder
Volgens justitie zijn een vader met zijn twee zoons verantwoordelijk voor de moordpartij. Zelf ontkennen ze dat. Ook komen er drie verdachten uit Brabant voor de rechter. Zij hebben volgens het OM een rol gespeeld in het leveren en/of afnemen van de gebruikte wapens. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 – 57 03 33 33.

Rechtszaak viervoudige moord in Enschede | Binnenland

Almelo – Recherche en Openbaar Ministerie onderzoeken een mogelijk alternatief scenario in de zaak rond de viervoudige moord in een growshop in Enschede. Dat heeft het Openbaar Ministerie vrijdag gezegd tijdens een tussentijdse zitting tegen drie mannen die worden verdacht van de moorden. Aanleiding voor het onderzoek is een publicatie van misdaadjournalist Hendrik Jan Korterink.

LIVE – Verslaggever Mark Mensink is bij de rechtszaak aanwezig. Zijn tweets lees je onderaan dit artikel.

De vier slachtoffers werden op 13 november gevonden in een pand in Enschede, waarin de growshop van een van hen was gevestigd. Het viertal is vermoedelijk van dichtbij doodgeschoten. In de loop van het onderzoek arresteerde de politie de van oorsprong uit Servië afkomstige Camil A. (58) en zijn zoons Dejan (32) en Denis (31). Het drietal beroept zich op zwijgrecht.

Korterink schrijft dat de moorden een wraakoefening moet zijn geweest van een Mexicaanse vrouw en haar handlangers, wier vierjarige dochtertje en tweelingbroer in maart vorig jaar bij een drugsroof zouden zijn vermoord in Hengelo.

De verdachten van de moorden zijn een vader en twee zoons uit Hengelo en Nijverdal. In eerdere zittingen zwegen ze; twee van hen ontkenden via hun advocaten elke betrokkenheid bij de moorden. Volgens het OM is er een waslijst aan bewijzen zoals camerabeelden, bloedsporen, schoensporen en getuigen die de mannen hebben gezien.

Al binnen een paar dagen na de kwartetmoord werden een vader en zijn twee zoons als verdachten opgepakt: Camil A. uit Hengelo en zijn zoons Dejan uit Hengelo en Denis uit Nijverdal.

Het drietal is van Servische komaf en was geen onbekende voor justitie. Op camerabeelden van die middag is een auto te zien die op naam van een van hen staat, en rond kwart voor drie door de straat van de growshop rijdt.

De moorden zijn omstreeks half drie gepleegd. In de auto zijn later bloedsporen gevonden. Ook hebben buurtbewoners het drietal zien lopen. De vader had een gleufhoed op die later in zijn woning is teruggevonden. Ook in de growshop heeft het drietal sporen nagelaten. Zo zijn er in de growshop hulzen gevonden van een kaliber dat ook is gebruikt in een afpersingszaak waarin de drie ook verdachten zijn. Tot nu toe hebben de drie hun kaken op elkaar gehouden.