Viervoudige moord Enschede: kogelhuls in auto van verdachten – Tubantia

Viervoudige moord Enschede: kogelhuls in auto van verdachten - Tubantia
Spugende en schreeuwende nabestaanden uit rechtszaal gezet
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9970. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.tubantia.nl te lezen.

De emoties in de rechtbank in Almelo zijn vanmorgen hoog opgelopen. Toen de verdachten in de zaak werden binnengebracht, schreeuwden en spuugden de nabestaanden in hun richting. De drie mannen, een vader en twee zoons, worden verdacht van een viervoudige moord.

Tegen de huidige drie verdachten is een waslijst aan bewijs. Zo is er DNA aangetroffen van één van de verdachten op een kogelhuls die gevonden is op de moordlocatie. Ook is er bloed van één van de slachtoffers gevonden in de auto van de verdachten. Verder is er DNA gevonden van één van de verdachte zoons op een losgetrokken kabel van een videosysteem en zijn ze geregistreerd met cameras. 

Nabestaanden uitten in de rechtszaal ook bedreigingen. De parketpolitie heeft een man en een vrouw uit de zaal verwijderd. 

Dat werd vanochtend bekend tijdens een emotioneel zwaar beladen rechtszitting, die onrustig begon. Nabestaanden van één van de slachtoffers bespuugden de verdachten. "Jullie zijn honden!", riepen ze, terwijl ze een foto van hun zoon omhoog hielden. "Jullie zijn klootzakken, idiote mensen. En dan heeft ie ook nog een kruis om zijn nek!" Dat laatste werd gezegd over de verdachte vader.

Vier mannen werden eind vorig jaar geliquideerd in een bedrijfspand in Enschede. De slachtoffers waren tussen de 27 en 62 jaar oud. De slachtoffers, onder wie de eigenaar van de growshop, waren van dichtbij doodgeschoten, mogelijk vanwege een ruzie in de hennepwereld. 

Tijdens de korte rechtszitting werd verder bekend dat er geen aanknopingspunten gevonden zijn voor een ander scenario dan dat de huidige drie verdachten de daders moeten zijn. Er werd kort gesproken over een scenario dat een Mexicaans doodseskader verantwoordelijk zou zijn voor de viervoudige moord, maar dat vindt justitie hoogstonwaarschijnlijk.

De van oorsprong uit Servië afkomstige Camil A. (58) en zijn zoons Dejan (32) en Denis (31) worden verdacht van de moorden. Het OM gaf al eerder aan een waslijst aan bewijs te hebben tegen de mannen. Van hen zijn onder meer DNA-sporen en voetafdrukken gevonden op en rond de plaats delict. De drie verdachten hebben niets willen verklaren over hun rol.

Waarschijnlijk waren twee van de slachtoffers de beoogde doelwitten en hadden de andere twee de pech op het verkeerde moment op de verkeerde plaats te zijn.