Belgische fans verbijsterd over besluit Enschede: Wij komen toch – Tubantia

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9970. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.tubantia.nl te lezen.

Tot dusver heeft AZ bijna vierduizend kaarten verkocht voor de wedstrijd in het stadion van FC Twente, wat zou betekenen dat heel veel stoeltjes in de Grolsch Veste leeg zouden blijven. Dat zegt RTV Oost. De thuishaven van FC Twente heeft immers een capaciteit van ruim 30.000.

De heenwedstrijd tegen Antwerp wordt donderdag in De Grolsch Veste in Enschede gespeeld omdat het AFAS Stadion vanwege het deels ingestorte dak nog niet beschikbaar is en burgemeester Pauline Krikke van Den Haag bang was voor rellen tussen verschillende supportersgroepen. In het Haagse Cars Jeans Stadion speelde AZ vorige week de return tegen het Oekraïense FC Mariupol.

Het één en ander kan te maken hebben met het feit dat de afstand tussen Alkmaar en Enschede beduidend langer is dan de afstand tussen Alkmaar en Den Haag, waar de vorige twee AZ-duels werden afgewerkt. In het Cars Jeans Stadion van ADO waren tijdens het vorige Europa League-duel van AZ zon achtduizend Alkmaarse fans aanwezig.

Slot hoopt in het eerste duel met Antwerp te kunnen beschikken over Ron Vlaar en Stijn Wuytens, die wegens blessures afgelopen zondag niet inzetbaar waren tegen FC Groningen (0-0). “Ze gaan zo weer allebei trainen en dan kijken we wat de reactie is, maar ik ben positief over ze. Als ze kunnen starten, dan kan Teun Koopmeiners weer op het middenveld spelen.”

AZ-trainer Slot verwacht zware opdracht tegen vechtmachine Antwerp

Het uitvak in de Grolsch Veste blijft donderdagavond sowieso leeg. De burgemeester van Enschede, Onno van Veldhuizen, heeft besloten dat uit angst voor rellen tussen fans van Antwerp en ADO er geen Belgische supporters welkom zijn in Enschede.

“Antwerp speelt volgende week ook niet in het eigen stadion, maar in Brussel, dus beide ploegen hebben geen voordeel of nadeel”, aldus Slot. De return kan volgende week niet in het Bosuilstadion worden afgewerkt omdat de verbouwing van het stadion nog niet klaar is. Daarom wordt uitgeweken naar het Koning Boudewijnstadion in Brussel.