Rolstoelbus Enschedeër Muhammed (20) mogelijk bewust opgeblazen | Enschede – Tubantia

Rolstoelbus Enschedeër Muhammed (20) mogelijk bewust opgeblazen | Enschede - Tubantia
Rolstoelbus Enschede opgeblazen met zwaar vuurwerk | Binnenland
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9970. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.tubantia.nl te lezen.

ENSCHEDE – Een rolstoelbus is in Enschede aan de Bartholomeus van der Helststraat opgeblazen met zwaar vuurwerk. Na een forse knal stond het voertuig in lichterlaaie.

De rolstoelbus, eigendom van een gezin met een invalide zoon, raakte zwaar beschadigd. De politie is direct een onderzoek begonnen en vraagt getuigen zich te melden.

Buurtbewoners zouden in de loop van de avond een harde knal hebben gehoord. Ook was er een felle flits te zien, meldt Tubantia. De voorzijde van het voertuig moest het flink ontgelden, zo is te zien op fotos. De speciaal voor rolstoelgebruikers bedoelde bus is afgevoerd naar een schadebedrijf.

Buurtbewoners in de Bartholomeus van der Helststraat in de wijk Stadsveld hoorden een harde knal en zagen een scooter wegrijden.  

Buurtbewoners zagen volgens de regionale krant na de klap een scooter wegrijden. Denk-fractievoorzitter Enes Sariakçe spreekt van twee jongens die gevlucht zijn. Laf om een mindervalide inwoner nog meer te beperken door zijn bus te vernielen, twittert de lokale politicus.