Hoog bezoek! Dit deed koning Willem-Alexander in Enschede – indebuurt Enschede – indebuurt

Hoog bezoek! Dit deed koning Willem-Alexander in Enschede - indebuurt Enschede - indebuurt
Swipend opent koning Willem-Alexander TechMed Centre aan de UT
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9970. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.tubantia.nl te lezen.

Koning Willem-Alexander heeft vrijdag het nieuwe TechMed Centre voor innovatie van de gezondheidszorg van de Universiteit Twente in Enschede geopend. De koning deed dit op passende wijze, swipend op een iPad.

Het centrum richt zich door middel van gepersonaliseerde technologie op de innovatie van de gezondheidszorg. Willem-Alexander kreeg donderdag na de opening een paar van deze technische medische snufjes te zien. Zo kreeg hij tijdens een uitgebreide rondleiding demonstraties van de technisch-medische faciliteiten.

Vervolgens ontfermde student Lars Bannink zich over de koning, waarmee hij een korte simulatie deed van een operatie. "Heel mooi hoe we samen met een gesimuleerde patiëntencasus bezig zijn gegaan. De koning was erg geïnteresseerd en hij stelde ook gerichte vragen." En of het opereren een beetje soepel verliep? "Ja hoor, hij deed het erg goed."

De Universiteit Twente huisvest in het onderzoekscentrum opleiding, wetenschappelijk onderzoek, innovatie en een simulatiecentrum. In het TechMed Centre wordt samengewerkt met ziekenhuizen, universitaire medisch centra en het bedrijfsleven.

Koning Willem-Alexander opende vanmiddag het TechMed Centre op het terrein van de jarige Universiteit Twente in Enschede. Verschillende sprekers informeerden en enthousiasmeerden de koning, waarna hij een rondleiding door het innovatieve centrum kreeg.