Zeehonden bij Goeree-Overflakkee gestikt in plastic

In de wateren rondom Goeree-Overflakkee zijn twee dode zeehonden aangespoeld die waren gestikt door plastic. Een ongebruikelijke vondst, zegt bedrijfsleider Carola van der Velde van zeehondenopvang A Seal in Stellendam.

Zondag 28 oktober 2018 spoelde in Ouddorp een dode zeehond aan met een frisbee rond de nek. Bij de Brouwersdam een andere met de kop verstrikt in een stuk visnet. Dat dier was ook bijna onthoofd.

Vaak zwemmen de dieren ergens in als ze jong zijn. Als ze groeien, knelt het plastic af en kan het tot nare wonden leiden. Ander probleem is dat de zeehonden microplastics bij zich dragen: "Ze staan bovenaan de voedselketen, dus krijgen alle plastic binnen van de vissen die zij eten".

We zien dat je waarschijnlijk software gebruikt die onze banners ontregelt. Dat vinden we jammer, de enige inkomstenbron die FlakkeeNieuws heeft zijn namelijk de inkomsten van reclame. Help ons door FlakkeeNieuws te whitelisten in je adblocker. Hartelijk dank! Terug naar homepagina

In het water rondom Goeree-Overflakkee zijn dit weekend twee dode zeehonden aangespoeld. Volgens medewerkers van A Seal in Stellendam waren de dieren gestikt in plastic.

Bij Brouwershaven, in Zeeland, was een zeehond aangespoeld die bijna was onthoofd door een stuk visnet. Bij Ouddorp spoelde een zeehond aan die was overleden door een frisbee rond de nek. 

"Helaaas geen natuurlijk dood, maar onomstotelijk veroorzaakt door menselijk handelen", schrijft de Eerste Hulp bij Zeezoogdieren op haar facebookpagina.