Weet jij al wat je gaat stemmen? Check hier de Goudse kieswijzer!

U gebruikt een adblocker.Als u de online krant wilt lezen en/of de advertenties wilt zien moet u deze uitzetten!

Moet de bus door de Burchtstraat blijven rijden, ja of nee? En moet de gemeente Nijmegen misschien zelf wiet gaan kweken? Ben jij voor of tegen meer windmolens in Nijmegen? Vul de Nijmeegse kieswijzer in en check welke partij het beste bij je past. 

Ingewikkeld om je stem te bepalen? Valt best mee. Onze collegas van De Stentor hebben gewoon zelf een kieswijzer voor Apeldoorn ontwikkeld. In deze kieswijzer vind je allerlei vragen die betrekking hebben op jouw Apeldoorn. Wij zouden zeggen: kijk maar eens wat daar uitrolt. Dat helpt je vast een heel eind op weg. De Stentor Kieswijzer vind je hier.

De gemeenteraadsverkiezingen gaan over jouw stad, jouw omgeving. Het is dus heel belangrijk om te stemmen! Maar op welke partij dan? Soms is de partij waar je bij de landelijke verkiezingen op stemt, niet de partij die jou ook plaatselijk het meeste aanspreekt. Want nu gaat het tenslotte over echt plaatselijke issues.

Ingewikkeld? Valt best mee.  De stellingen zijn gemaakt door onze collega’s van Tubantia die precies weten wat er in Enschede speelt. Je kunt aangeven in hoeverre je het eens of oneens bent met de stellingen. Zo kun je aan het eind heel eenvoudig in een overzicht de standpunten van de verschillende partijen vergelijken en ontdekken welke partij het best bij je past. Dit helpt je vast al een heel eind op weg. De Kieswijzer van Tubantia doe je hier!

Bovendien zijn er ook de echt plaatselijke partijen, die niet meedoen aan landelijke verkiezingen. Denk aan Gewoon Nijmegen, Stadspartij De Nijmeegse Fractie, Lijst 9 en VoorNijmegen.nu.

De gemeenteraadsverkiezingen gaan over jouw stad, jouw omgeving. Het is dus heel belangrijk om te stemmen! Maar op welke partij dan? Soms is de partij waar je bij de landelijke verkiezingen op stemt, niet de partij die jou ook plaatselijk het meest aanspreekt. Want nu gaat het tenslotte over echt plaatselijke issues.

Ingewikkeld om je stem te bepalen? Valt best mee. Onze collega’s van De Gelderlander hebben gewoon zelf een kieswijzer voor Nijmegen ontwikkeld. In deze kieswijzer vind je allerlei vragen die betrekking hebben op jouw Nijmegen. Wij zouden zeggen: kijk maar eens wat daar uitrolt. Dat helpt je vast een heel eind op weg. De DG Kieswijzer doe je hier! 


Gouda at Twitter: