Negentiende auto in vlammen op, aan Plaswijckweg in Gouda – AD.nl

Negentiende auto in vlammen op, aan Plaswijckweg in Gouda - AD.nl
Onderzoek naar reeks autobranden Gouda
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Gouda – De politie onderzoekt een reeks autobranden van de afgelopen weken in Gouda. Sinds vrijdag 3 mei brandden in verschillende wijken in Gouda autos uit in de nachtelijke uren. De politie gaat in alle gevallen uit van brandstichting.

In totaal brandden de afgelopen weken 18 autos uit in Gouda, verspreid over verschillende wijken. Zie bovenstaand overzicht voor een volledig beeld. Onderzoek De politie onderzoekt iedere brand afzonderlijk. Bij alle verdachte branden doen wij ook buurtonderzoek en zoeken wij naar camerabeelden. Verder analyseren wij de branden. De politie vindt de reeks autobranden zeer zorgelijk en daarom wordt elke melding direct serieus opgepakt. Om de autobranden tegen te gaan is een speciaal rechercheteam opgericht en wordt extra gesurveilleerd in de nachtelijke uren. Getuigen gezocht De politie komt graag in contact met mensen die getuige zijn geweest van deze incidenten en waar de politie nog niet mee heeft gesproken. Ziet u verdachts? Bel dan direct 112. Mocht u camerabeelden in uw bezit hebben, of beelden tegenkomen op social media (Whatssapp, Facebook, Twitter, Instagram) of heeft u andere informatie de politie kan helpen in het onderzoek, neemt u dan contact met ons op. De politie is te bereiken via het nummer 0900-8844. Of als u uw informatie liever anoniem meldt, kunt u deze doorgeven via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.  

In Korte Akkeren heeft het wijkteam inmiddels een buurtwacht opgezet. Met twaalf mensen die tussen één en vier uur ’s nachts een oogje in het zeil gaan houden, aldus de voorzitter van het wijkteam.