Gouda geteisterd door autobranden, burgemeester grijpt in – RTL Nieuws

Gouda geteisterd door autobranden, burgemeester grijpt in - RTL Nieuws
Onrust en verdriet na reeks autobranden in Gouda: Het was de lieveling van mijn man
De politie in Gouda gaat de komende avonden en nachten preventief fouilleren in wijken waar de afgelopen drie weken tot nu toe negentien autobranden zijn geweest.

Burgemeester Mirjam Salet heeft dat besloten omdat de branden onder inwoners van Gouda hebben geleid tot grote maatschappelijke onrust, gevoelens van onveiligheid en angst voor verlies van of schade aan persoonlijke eigendommen.

Het gaat om de wijken De Korte Akkeren, Kort Haarlem, Bloemendaal, Plaswijck en Goverwelle. De politie zal mensen tot en met woensdag controleren tussen 22.30 en 04.00 uur. De controle is vooral gericht op voorwerpen die zijn bedoeld of kunnen worden gebruikt om branden mee te stichten.  

Een speciaal opgericht rechercheteam houdt zich met het onderzoek bezig. Er werd al extra gesurveilleerd in de nachtelijke uren. De politie noemt de reeks autobranden zeer zorgelijk en zoekt mensen die iets kunnen vertellen wat ze verder helpt.

De politie meldt in een verklaring dat bij alle gevallen wordt uitgegaan van brandstichting. Ook onderzoekt de politie iedere brand afzonderlijk. Inmiddels is er een speciaal rechercheteam opgericht.

Volgens burgemeester Salet is dat hard nodig. “De daders van autobranden zijn lastig te pakken te krijgen en de politie moet het vooral hebben van heterdaad meldingen. Daarom zijn extra ogen en oren op straat zeer wenselijk.”

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.