Weer drie autobranden in Gouda, ook in fouilleergebieden Oosterwei en Bloemendaal – AD.nl

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

De eerste brand, in de Boelhouwerstraat in de wijk Oosterwei, werd om 0.25 uur gemeld. De tweede brand brak uit aan de Veenenburg (melding om 0.46 uur) in de wijk Bloemendaal en de derde op het Oostmolenpad vlak bij de wijk Goverwelle. De melding over deze brand kwam om 4.49 uur binnen.

Een speciaal opgericht rechercheteam houdt zich al weken met het onderzoek naar de branden bezig. De politie gaat uit van brandstichting. Er wordt s avonds en s nachts extra gesurveilleerd. Ook mag de politie in de wijken De Korte Akkeren, Kort Haarlem, Bloemendaal, Plaswijck en Goverwelle preventief fouilleren. Die controle is vooral gericht op voorwerpen die zijn bedoeld of kunnen worden gebruikt om (auto)branden mee te stichten.

Een speciaal opgericht rechercheteam houdt zich al weken bezig met het onderzoek naar de branden. De politie gaat uit van brandstichting.

De eerste, in de Boelhouwerstraat in de wijk Oosterwei, werd om 00.25 uur gemeld. De tweede brand was aan de Veenenburg (melding om 00.46 uur) in de wijk Bloemendaal en de derde aan het Oostmolenpad vlakbij de wijk Goverwelle. Daarvan kwam de melding om 04.49 uur.

Er wordt s avonds en s nachts extra gesurveilleerd. Ook mag de politie in de wijken De Korte Akkeren, Kort Haarlem, Bloemendaal, Plaswijck en Goverwelle preventief fouilleren. Die controle is vooral gericht op voorwerpen die zijn bedoeld of kunnen worden gebruikt om branden mee te stichten.

Burgemeester Mirjam Salet besloot daartoe, omdat de branden onder inwoners van Gouda hadden geleid tot “grote maatschappelijke onrust, gevoelens van onveiligheid en angst voor verlies van of schade aan persoonlijke eigendommen”.