Politiek stad Groningen achter idee ‘Deltaplan voor aardbevingen’

Groningen verdient een nationaal plan vanwege de aardbevingsproblematiek. Dat vindt de Partij van de Arbeid in de gemeente Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

PvdA pleit voor Nationaal Plan Aardbevingen

Realisatie door iWink, powered by Kirra
.related-sidebar .img-container.picture{display:none !important;} .popular-sidebar .img-container.picture{display:none !important;} .ab-netbinnen{display:none !important;} .popular-sidebar .section__list ul li span{color: #5a5a59;display: block;font-family: “Helvetica Neue”, Helvetica, Arial, sans-serif;font-size: 16px;padding:0 0 16px 0;} .section–top .ab-big .section__heading p{font-size:0px !important;} .section–top .ab-medium .section__heading p{font-size:0px !important;} .section–top .ab-small .section__heading p{font-size:0px !important;} .section {margin-bottom:35px;} — googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-462268954472215493-Billboard1’); }); Nieuwsonderwerpen Voorpagina Groningen Drenthe Sport Net binnen Meer Nieuwsonderwerpen Economie Cultuur Meningen Binnenland Buitenland Live Plus Video Dossiers Aardbevingen Verdwenen Groningen Eelde Meer DVHN Meldpunt Zoeken Facebook Twitter Familieberichten zoeken Familieberichten opgeven I-Krant Lezersreizen Uit-agenda Archief Apps Gezondheid & Co Reis & Co Wonen & Co In Beeld & Co FC Noord Sportspellen Zoeken Inloggen Abonneren Service Menu Proefabonnement? Vanaf €2,50 per week 9° 0 km Politiek stad Groningen achter idee ‘Deltaplan voor aardbevingen’ 6 uur geleden 6 uur geleden Frank von Hebel Groningen In februari van dit jaar gingen duizenden Groningers de straat op om te wijzen op de aarbevingsproblematiek. Foto: Archief DvhN Direct dit artikel delen: Facebook Twitter Whatsapp E-mail Het stadsbestuur omarmt het idee van de PvdA-fractie voor een Nationaal Plan Aardbevingen. De gemeente is de lappendeken aan regelingen beu.
Matthijs van Houten Jelte Stol Marieke Bos SPORT: Theo Sikkema

Lapendeken van regelingenRuddijs: ,,Als je kijkt naar de dramatische gevolgen die deze problematiek voor mensen heeft, is dat absoluut gerechtvaardigd. Het huidige beleid voor versterking van huizen, schade-afhandeling en nieuwbouwregeling is te veel een lappendeken van regelingen en er zijn ook te veel partijen bij betrokken. Je hebt de NAM, de gemeente, Centrum Veilig Wonen, Nationaal Coördinator Groningen en de rijksoverheid in twee verschillende rollen: gaswinner en beschermer van de bevolking.’’Beantwoorden Geef een reactie Reactie annuleren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Stuur mij een e-mail als er nieuwe berichten zijn.

‘Aanpak moet stapje hoger’,,Een NCG is noodzakelijk, maar de aanpak moet nu echt een stapje hoger’’, zegt wethouder Roeland van der Schaaf (PvdA). ,,Er moet één gezamenlijk beleid van gemeenten, provincie en rijksoverheid komen. Dat is ons speerpunt. Gemeenten en provincie zijn al zover. Nu het Rijk nog.’’
De 48-jarige vrouw uit Emmen die verdacht werd van het stichten van de fatale woningbrand aan de Weytackers in Emmen krijgt ruim 3800 euro…

Stuur mij een e-mail als er vervolgreacties zijn.

Woensdagavond zit het gemeentebestuur van Groningen aan tafel voor een belangrijk overleg met de Rijksoverheid. Ruddijs vindt dat de Groningse bestuurder dan een werkend nationaal plan moeten eisen. Volgens de PvdA-fractievoorzitter mag de Nederlandse regering de aardbevingsproblematiek niet langer afdoen met ‘pappen en nathouden’.Het gemeentebestuur van Groningen zit woensdag met de Rijksoverheid om tafel om over de aardbevingsproblematiek. De PvdA vindt dat de Groningse bestuurders nu een nationaal plan moeten eisen, omdat de Nederlandse regering zich zou bezighouden met pappen en nathouden. 

Groningen at Twitter: