Jong FC Groningen moet meerdere erkennen in VVOG

Na een ongeslagen reeks van zes wedstrijden liep FC Groningen onder 23 zaterdagmiddag tegen een nederlaag aan. In Harderwijk was VVOG met 1-0 te sterk voor de formatie van coach Alfons Arts. Het winnende doelpunt in dit inhaalduel viel vijf minuten na rust en werd gescoord door Frank Hol.

Gemiste kansenOok na de tegentreffer bleef de ploeg van trainer Arts de bovenliggende partij alleen was het afwerken van de kansen niet goed verzorgd. Zo miste spits Donald in een één tegen één situatie met de sterke keeper Frank Koornberg en wist dezelfde doelman ook meerder afstandsschoten tegen te houden.

Moeite met afwerken’Deze nederlaag hebben we volledig aan ons zelf te wijten,’ sprak trainer Alfons Arts na afloop. ‘Het hele seizoen hebben we al enorm veel moeite met het goed uitspelen van man meer situaties en afwerken van kansen in het algemeen. We werken er hard aan op de training.’

In de eerste helft kwamen Michael Breij, Daniel Bouman en spits Joël Donald in kansrijke positie. Het vizier stond echter bij alle drie niet op scherp.