‘Werkstraf voor jongen na beschietingen met luchtdrukgeweer Groningen’

\'Werkstraf voor jongen na beschietingen met luchtdrukgeweer Groningen\'
\’Werkstraf voor jongen na beschietingen met luchtdrukgeweer Groningen\’
Van dit aantal uren zijn er zestig voorwaardelijk, meldt RTV Noord maandag. Ook moet de jongen een schadevergoeding van 2.750 euro betalen aan zes slachtoffers.

Zeventien mensen deden aangifte na de beschietingen vanuit een woning aan de Nieuwe Sint Jansstraat, aan de rand van de binnenstad van Groningen. Sommigen liepen lichte verwondingen op door kogeltjes van een luchtdrukgeweer. Niemand hoefde naar het ziekenhuis, wel gingen enkele mensen naar de huisarts voor controle.

De schietpartij heeft waarschijnlijk vanuit het dakraam van een woning plaatsgevonden, vertelde een woordvoerder van de politie eerder aan NU.nl. Er zijn ook enkele autoruiten gesneuveld bij de schietpartij.

Na de meldingen vond de politie in het huis een luchtdrukwapen. Er waren drie jongens aanwezig in de woning waarvanuit de schietpartij plaatsvond. De jongeren werden vlak na de beschieting opgepakt. Twee van hen werden de dag erna vrijgelaten.

De kinderrechter heeft een 17-jarige jongen uit Groningen veroordeeld tot een werkstraf van 140 uur waarvan 60 voorwaardelijk omdat hij met een luchtbuks op mensen schoot.

Hij deed dat in oktober vorig jaar vanuit een woning aan de Sint Jansstraat in Groningen. Een aantal voorbijgangers raakte lichtgewond en moest zich onder doktersbehandeling stellen. Het was vooral een domme actie, vond de verdachte zelf ook. Volgens zijn advocaat Lidewij Wachters is er verder niets met hem aan de hand. ,,Er is geen reden tot zorg.’’

De jongen heeft in de rechtszaal zijn excuses aangeboden. Een aantal slachtoffers, aanwezig bij de zitting, diende een schadeclaim in. Hij moet in totaal zo’n 2500 euro betalen. Omdat de verdachte minderjarig is, werd de zitting achter gesloten deuren gehouden.


Groningen at Twitter: