Rondje Groningen: Bauke bakt brood en Veldwijk wil niet

Rondje Groningen: Bauke bakt brood en Veldwijk wil niet
Veldwijk teruggezet naar de beloften; als maatregel voor weigering om in te vallen
13 februari 2018 – In een nieuwsbrief op de clubwebsite gaat Hans Nijland, de algemeen directeur van FC Groningen, nog even in op de situatie rond Lars Veldwijk. Volgens coach Ernest Faber weigerde de spits afgelopen zondag in te vallen in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag (0-0). Dat ontkende Veldwijk, desondanks werd hij maandag teruggezet naar het onder 23-elftal van de noorderlingen.”Het zijn randzaken die we niet kunnen gebruiken en te veel negatieve energie kosten”, schrijft Nijland over de situatie rond Veldwijk. “We hebben dan ook met elkaar afgesproken ons alleen nog te richten op het boeken van sportieve resultaten in de resterende competitiewedstrijden. Alle andere zaken moeten ondergeschikt gemaakt worden. Immers; niemand is groter dan de club. We hebben al onze energie nodig om weg te blijven bij de onderste plaatsen in de Eredivisie en die klus wordt nog stevig genoeg. Vrijdagavond spelen we de uitwedstrijd tegen VVV in Venlo.”FC Groningen staat dertiende in de Eredivisie, zes punten boven de nacompetitiestreep.

FC Groningen doet de kwestie Lars Veldwijk af met een kaal statement om maximale focus te krijgen op de wedstrijd tegen VVV, maar de zwalkende eredivisionist bereikt juist het omgekeerde effect.

De club geeft inhoudelijk verder geen commentaar en laat weten zich volledig te willen richten op de belangrijke uitwedstrijd komende vrijdagavond uit tegen VVV Venlo. Faber noemde de situatie na afloop respectloos en ontoelaatbaar.  De relatie tussen trainer en speler zijn niet al te best. Veldwijk is sinds zijn komst afgelopen zomer nooit onomstreden geweest. Hij scoorde in twintig duels vier treffers. Overigens zal het bij trainen bij de beloften blijven. Voor officiële wedstrijden is Veldwijk niet inzetbaar bij FC Groningen onder 23 jaar. Voor hoe lang deze maatregel van kracht is en of er nog meer maatregelen worden genomen is niet bekend.

Het was praktisch het enige moment uit de troosteloze 0-0 tegen ADO Den Haag dat het nabespreken waard was: de vermeende weigering van Lars Veldwijk om een paar minuten voor tijd binnen de lijnen te komen. Trainer Ernest Faber verkondigde na de wedstrijd furieus dat zijn spits had bedankt voor de eer om na veertig minuten warmlopen in te vallen. Veldwijk zelf verklaarde dat hem helemaal niets was gevraagd en dat hij te allen tijde bereid is te spelen voor FC Groningen.

FC Groningen heeft maandag via de eigen website laten weten dat spits Lars Veldwijk voorlopig is teruggezet naar de beloften. Dit naar aanleiding van het feit dat Veldwijk zondag weigerde om kort voor tijd in te vallen in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. Veldwijk ontkent dat hij niet in wou vallen. Met de genomen maatregel laat Groningen zien achter trainer Ernest Faber te staan.

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen. We wensen u veel leesplezier.

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.


Groningen at Twitter: