FC Groningen stuurt Veldwijk naar beloften

Faber stelde de weigering van eenmalig Zuid-Afrikaans international Veldwijk extra pijnlijk te vinden omdat het publiek in het Noordlease Stadion nu hoorbaar weinig begrip had voor het wisselbeleid van de coach.

Veldwijk ontkende zondagavond overigens de woorden van zijn trainer. Volgens de geboren Noord-Hollander was hem niet gevraagd in te vallen. “Ik ben altijd en elke minuut bereid te spelen voor FC Groningen indien de trainer een beroep op mij doet”, zo schreef hij op Twitter.

‘Faber gaat aan het einde van het seizoen weg. Dan komt er een nieuwe trainer. Misschien kan hij Veldwijk wél raken’, duidt Baas de tijdelijke aard van de straf. ‘Veldwijk heeft nog een contract voor 2,5 seizoen. Je kunt zijn contract wel ontbinden, maar dat kost de club een zak vol geld. En dat heeft de club niet.’

Faber had vlak na de wedstrijd in het Noordlease Stadion een heel andere lezing. Volgens de trainer van de Groningers wilde hij Veldwijk inbrengen, maar weigerde de aanvaller dat.

– FC Groningen stuurt Veldwijk naar beloften- Lopend Vuur: FC Groningen en Veldwijk kunnen niet samen verder- Faber versus Veldwijk: ‘Wie van de twee jokt?’- Faber over situatie Lars Veldwijk: ‘Dit is respectloos en ontoelaatbaar’- Veldwijk weigert in te vallen tegen ADO Den Haag

“Het was de bedoeling dat hij erin zou komen”, zei Faber zondag tegen FOX Sports. “Maar Lars besloot dat hij niet meer in wilde vallen en ging weer zitten.”

Of het verhaal dat hij weigerde in te vallen nou waar is of niet, Lars Veldwijk lijkt uitgevoetbald te zijn in Groningen. Zijn trainer Ernest Faber gaf na de wedstrijd tegen ADO (0-0) aan dat hij de spits wilde laten invallen, maar dat deze dit niet wilde. Veldwijk ontkende dit, maar werd vandaag naar aanleiding van het voorval wel teruggezet naar de beloften. En dat zagen we dit seizoen al vaker gebeuren.

‘Misschien kan de nieuwe trainer Veldwijk wél raken’

Veldwijk, die nog een contract heeft tot medio 2020, kwam dit seizoen achttien keer in actie voor Groningen, waarvan tien keer als invaller. Eerder speelde hij onder meer voor Excelsior, PEC Zwolle en Nottingham Forest.

Dit meldt De Telegraaf maandag, Lars Veldwijk mag per direct uitkijken naar een andere werkgever. Veldwijk weigerde in het duel met ADO in te vallen voor de club, waardoor Faber hem maandag de selectie uitzette. Op twitter ontkent Veldwijk echter alles.

De spelers die dit seizoen door hun eigen club gestraft werden

Groningen staat momenteel op de dertiende plek in de Eredivisie met 23 punten.

De 26-jarige spits ligt al langer niet goed in de groep en mag nu dus uitkijken naar een nieuwe werkgever. Dit is maandag uit een spoedoverleg gekomen tussen Faber en de directie van FC Groningen.

FC Groningen heeft speler Lars Veldwijk uit de selectie gezet. Hij mag voorlopig voetballen bij het onder 23-team van FC Groningen.

Maar Mahi hield het wel vol, zodat Faber Veldwijk pas in de slotfase in het veld wilde brengen. Veldwijk liep wel even warm, maar ging toen weer in de dug-out zitten. Faber zei bij de NOS dat het incident maandag besproken wordt binnen FC Groningen.

‘Lars Veldwijk heeft zich onmogelijk gemaakt bij FC Groningen’

Dat laat de FC weten via een statement naar aanleiding van ophef over Veldwijk.

De spits zou zondag geweigerd hebben in te vallen toen coach Ernest Faber een beroep op hem deed.

Veldwijk zelf is het daarmee oneens. Hij zegt dat hem nooit gevraagd is in te vallen. ,,Ik ben altijd en elke minuut bereid te spelen voor FC Groningen indien de trainer een beroep op mij doet”, laat hij weten op Twitter.

Maandagochtend viel al op dat Veldwijk afwezig was bij de training van FC Groningen.

Met verbazing hoor ik dat ik vandaag zou hebben geweigerd om in te vallen voor FC Groningen. Hiervan is echter geen sprake. Mij is vandaag niet gevraagd om in te vallen. Ik ben altijd en elke minuut bereid te spelen voor FC Groningen indien de trainer een beroep op mij doet. pic.twitter.com/Ck1NCQqW4B


Groningen at Twitter: