Dochter vermoorde Simon Lap wil erfenis terug van ex-stiefvader

Dochter vermoorde Simon Lap wil erfenis terug van ex-stiefvader
Dochter vermoorde Simon Lap wil erfenis terug van ex-stiefvader
Een 44-jarige man uit Assen wordt ervan verdacht dat hij 24.000 euro erfenisgeld van de doodgeschoten Simon Lap uit Oude Pekela heeft verduisterd. Dit geld was bedoeld voor de dochter van Lap. De officier eiste een celstraf van drie maanden en het terugbetalen van het verduisterd bedrag.

Simon Lap werd op 25 oktober 1999 in Oude Pekela achter zijn woning door de buurman doodgeschoten. Beiden ruzieden over de erfscheiding. De schutter schoot met een semi-automatisch wapen 21 kogels in het lijf van Lap. De dader kreeg voor doodslag twee jaar cel opgelegd.

De Assenaar was van 2010 tot 2015 de nieuwe echtgenoot van de weduwe. Hij beheerde in die periode de rekeningen van zijn vrouw en stiefdochter. De dochter zag vorig jaar dat de erfenis was verdwenen. Ze vroeg opheldering bij haar inmiddels ex-stiefvader.

Maar het bleef stil aan die zijde. Ik wil mijn geld terug en ik heb uiteindelijk aangifte gedaan, zei ze tegen de rechter. Ze was die nieuwe klap nog niet te boven gekomen en vroeg daarom ook een schadevergoeding van vijfhonder euro. De nalatenschap van haar vader was bedoeld voor een studie.

De Assenaar zei op zitting dat hij in overleg met zijn toenmalige vrouw deze bedragen overboekte. Jammer dat u daar niet eerder mee bent gekomen, zei de rechter. Zij besloot de ex-vrouw hierover te horen bij de rechter-commissaris. En stelde de zaak om die reden uit.

De Assenaar werd in oktober 2012 voor het verduisteren van PGB-geld (persoonsgebondne budget) en dronken rijden veroordeeld tot een werkstraf van honderd uur en drie maanden voorwaardelijk cel. Hij begeleidde van 2007 tot 2010 jongeren en boekte van een van hen vijfduizend euro over naar zijn eigen rekening.

– Vrijspraak voor broer van moordenaar Lap (2006)- Eis: celstraf voor broer van moordenaar Simon Lap (2006)- Moordenaar Lap betuigt spijt (2002)- Reconstructie schietpartij Pekel (2000)

De officier eiste maandag een celstraf van drie maanden en het terugbetaling van het verduisterd bedrag.

Simon Lap werd op 25 oktober 1999 in Oude Pekela achter zijn woning door de buurman doodgeschoten. Beiden ruzieden over de erfscheiding. De schutter schoot met een semiautomatisch wapen 21 kogels in het lijf van Lap. De dader kreeg twee jaar cel voor doodslag opgelegd.

De Assenaar was van 2010 tot 2015 de nieuwe echtgenoot van de weduwe. Hij beheerde in die periode de rekeningen van zijn vrouw en stiefdochter. De dochter zag vorig jaar dat de erfenis was verdwenen. Ze vroeg opheldering daarover bij haar inmiddels ex-stiefvader.

Maar het bleef stil aan die zijde. ‘Ik wil mijn geld terug en ik heb uiteindelijk aangifte gedaan’, zei de dochter tegen de rechter. Ze was die nieuwe klap nog niet te boven gekomen en vroeg daarom ook een schadevergoeding van 500 euro. De nalatenschap van haar vader was bedoeld voor een studie.

De Assenaar zei op zitting dat hij in overleg met zijn toenmalige vrouw deze bedragen overboekte. ‘Jammer dat u daar niet eerder mee bent gekomen’, zei de rechter. Zij besloot de ex-vrouw hierover te horen bij de rechter-commissaris en stelde de zaak om die reden uit.

De Assenaar werd in oktober 2012 voor het verduisteren van PGB-geld en dronken rijden veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur en drie maanden voorwaardelijk cel. Hij begeleidde van 2007 tot 2010 jongeren en boekte van een van hen 5000 euro over naar zijn eigen rekening. (ADP)


Groningen at Twitter: