Juninho Bacuna springt mee met hossende Groningen-supporters (video)

Juninho Bacuna is dit seizoen regelmatig de pineut bij het thuispubliek van FC Groningen. Al diverse keren werd de twintigjarige middenvelder uitgefloten door zijn eigen achterban. Lastig, vertelt jeugdinternational Bacuna in het Dagblad van het Noorden.  “Natuurlijk krijg ik dat mee. Ik snap zelf eerlijk gezegd ook niet waarom dat gebeurt. Ik ben denk ik niet de enige die vindt dat je eigen jeugd juist moet steunen als het even minder gaat. Het is vaker gebeurd met eigen jongens. Mijn broer kan erover meepraten. Je moet ermee leren leven blijkbaar. Het hoort erbij”, steekt hij van wal. 

Bacuna kan zich een specifiek incident goed voor de geest halen. “Ik dribbel naar de zijlijn en wil naar achteren spelen. Op dat moment hoor ik al het gemor en gefluit ontstaan. Ik draai me om, passeer mijn tegenstander en ineens komt het gejuich van de tribune. Dat alles binnen tien seconden. Zo betrekkelijk is het.”

“De negativiteit richting mij doet me wel wat, maar ik ga me er niet anders van gedragen. Toch zouden eigen jeugdspelers juist een streepje voor moeten hebben. Jarenlang hebben ze geknokt om in dat grote stadion terecht te komen. Dan voelt het wel eens als een koude douche als het publiek zich tegen je keert.”

Lees ook: Speel al 3,5 jaar in het eerste van FC Groningen, ben rijp voor de volgende stap

Speelt Juninho Bacuna volgend seizoen nog voor FC Groningen? Zelf denkt de middenvelder klaar te zijn voor de volgende stap. Na de lofzang van Willem van Hanegem zijn de kansen op een transfer er niet kleiner op geworden.

Hé Bacuna, zweef je nog? Of sta je alweer met beide benen op de grond? De middenvelder van FC Groningen beantwoordt het plagerijtje van keeperstrainer Bas Roorda met een vreugdesprongetje. Het geouwehoer op trainingscomplex Corpus den Hoorn is niet van de lucht sinds Willem van Hanegem vorige week in het AD een hele column aan de 20-jarige jeugdinternational wijdde.

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen. We wensen u veel leesplezier.

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.


Groningen at Twitter: