FC Groningen moet opnieuw de tering naar de nering zetten komend seizoen

FC Groningen moet opnieuw de tering naar de nering zetten komend seizoen
Buijs wil met FC Groningen terug naar het linkerrijtje
FC Groningen mikt in het komende voetbalseizoen op een plaats bij de eerste negen. 'We willen zoveel mogelijk wedstrijden winnen. Je moet meespelen in het linkerrijtje', zegt trainer Danny Buijs.

Met deze selectie, club en achterban moeten we in het linkerrijtje spelen, maakte Buijs de ambities van de FC bekend op de jaarlijkse persdag.

Buijs, die debuteert als trainer in het betaalde voetbal, wil met Groningen vooral vooruit spelen. Als we negentien keer een bal terugspelen ben ik in staat om zelf mijn schoenen weer aan te trekken, zegt de oud-speler van onder meer Groningen en Feyenoord.

Groningen begint de competitie komende zondag met een uitwedstrijd tegen Vitesse. Vitesse is een goede ploeg, maar ik vind onze selectie niet minder, zegt Buijs.

Algemeen directeur Hans Nijland maakte tijdens de persdag bekend dat Groningen voor komend seizoen een tekort op de begroting heeft van drie miljoen euro. In totaal is de begroting ongeveer zestien miljoen euro.

Ook vorig jaar had de FC een tekort op de begroting, maar eindigde het door de inkomsten uit transfers toch met een positief saldo.

Het eigen vermogen van de club bedraagt momenteel zon vijf miljoen euro. En de selectie vertegenwoordigt een goede transferwaarde, stelt Nijland, die erop rekent dat het gat in de begroting na het seizoen gedicht kan worden door de verkoop van spelers.

Op de persdag werd verder bekendgemaakt dat het Topsportzorgcentrum wordt geopend door Arjen Robben. Dat gebeurt op 13 oktober.

7 augustus 2018 – FC Groningen wil een beter seizoen draaien dan vorig jaar. Trainer Danny Buijs mikt op de eerste negen. Onder Ernest Faber eindigde de Trots van het Noorden afgelopen seizoen als twaalfde. “Met deze selectie, club en achterban moeten we in het linkerrijtje spelen”, aldus de opvolger van Faber op de jaarlijkse persdag, waar directeur Hans Nijland liet weten dat Groningen voor komend seizoen een tekort op de begroting heeft. Buijs heeft ook duidelijk voor ogen hoe hij dit wil bereiken. Groningen moet onder zijn bewind vooruit spelen. “Als we negentien keer een bal terugspelen ben ik in staat om zelf mijn schoenen weer aan te trekken”, citeert RTV Noord Buijs.

Nijland sprak minder positieve woorden. Voor komend seizoen heeft Groningen een tekort van drie miljoen euro op de begroting. De noordelingen werken in totaal met een begroting van zon zestien miljoen euro.

Groningen had vorig seizoen dezelfde situatie, maar kon het de gaten dichten met een uitgaande transfers en eindigde de club met een positief saldo. Nijland rekent erop dat de verkoop van spelers het nieuwe tekort ook kan dichten.


Groningen at Twitter: