Drentse kerstboom steelt de show op Grote Markt in Groningen

Drentse kerstboom steelt de show op Grote Markt in Groningen
Kerstboom Grote Markt dit jaar van Drentse komaf
We doen al vijf jaar lang een oproep in onder meer de krant, aan mensen die een boom in de tuin hebben, vertelt Louis van der Tuin van de Groningen City Club aan RTV Drenthe over de terugkerende lastige klus.

Een kerstboom op de Grote Markt word je niet zomaar. Een lengte van zeker twintig meter en een beetje volume zijn de minimale vereisten. Ook moet de boom makkelijk op te halen zijn. Appeltje eitje is het niet, vertelt het lid van de ondernemersvereniging. Elk jaar krijgen we wel een kerstboom die geschikt is, maar dit jaar kost het meer moeite.

De perfecte kerstboom werd uiteindelijk gevonden met hulp van oud-Groninger wethouder Jan Seton, inmiddels burgemeester van de Drentse gemeente Border-Odoorn. Hij vond het leuk om te kijken of we niet een boom uit het bos in Borger konden halen en wilde zich daar wel voor inzetten.

Afgelopen maandag ging Seton met leden van de boswachterij op pad om de perfecte boom te scoren. Boswachter Martijn Harms had al vooronderzoek gedaan en eentje met lint gemarkeerd. Uiteindelijk zijn we ook bij die boom terechtgekomen, zegt Van der Tuin.

Op 7 december wordt de boom omgehakt en naar de stad gebracht. De maandag erna komt ie op de Grote Markt te staan en op donderdag de 13e worden de lichtjes officieel ontstoken.

– De zomer is nog niet voorbij, maar Kerst staat al voor de deur- Ronald bij treurige kerstboom op Grote Markt- Wie brengt al vijftig jaar de kerstboom naar de Grote Markt?

Een metershoge trots uit Drenthe staat over een paar weken te shinen op de Grote Markt in Groningen. De kerstboom die straks in het hart van de stad staat, komt namelijk uit Borger.