Erwin Koeman: “FC Groningen zal me altijd blijven triggeren”

Mocht FC Groningen in de toekomst op zoek moeten naar een nieuwe hoofdtrainer, kan het altijd aankloppen bij Erwin Koeman. De oefenmeester sluit niet uit ooit nog eens aan de slag te gaan bij de Trots van het Noorden. “Wat de toekomst brengt, staat in de sterren geschreven, maar één ding: niet geschoten is natuurlijk altijd mis en vragen staat vrij”, aldus Koeman tegenover Dagblad van het Noorden. “Als het nee is, is het nee, maar als het ja is, is het ja. Dan gaat het misschien wel een keer gebeuren.”

Koeman stelt nog altijd warme gevoelens te hebben voor de club. “Ik volg de club op de voet en voel me in ieder geval nergens te groot voor. Ik geniet net zoveel van het spelletje bij Everton of Fenerbahce als bij mijn cluppie vv Acht, al is het lang niet altijd een feest om trainer te zijn. Maar FC Groningen zal me altijd blijven triggeren.”

10:01 – Erwin Koeman sluit niet uit dat hij in de toekomst terugkeert bij FC Groningen. De 57-jarige trainer staat op dit moment aan het roer bij Fenerbahçe, dat in de komende interlandperiode duidelijkheid verschaft over zijn toekomst bij de Turkse topclub. Onlangs circuleerde het gerucht dat de Groningers Koeman in het vizier zouden hebben als mogelijke opvolger van Danny Buijs. Koeman ontkent te zijn benaderd door Groningen. “Ik ben niet gebeld en ik heb hier niemand over gesproken”, stelt de interim-trainer van Fenerbahçe in gesprek met het Dagblad van het Noorden. Eerder deed algemeen directeur Hans Nijland het gerucht al af als onzin. Hoewel Koeman zegt niet te zijn benaderd, zou hij het niet erg vinden als Groningen hem in de toekomst polst.

“Wat de toekomst brengt, staat in de sterren geschreven, maar één ding: ik voel me er zeker niet te groot voor en financieel hoeft het geen onhaalbare kaart te zijn. Niet geschoten is natuurlijk altijd mis en vragen staat vrij. Als het nee is, is het nee, maar als het ja is, ja, dan gaat het misschien wel een keer gebeuren”, aldus Koeman.

“FC Groningen is en blijft de club waar ik ben begonnen, waar mijn vader heeft gespeeld, waar ik ben opgegroeid, waar ik mijn debuut heb gemaakt, waar ik mijn actieve carrière heb beëindigd, waar ik heel veel heb meegemaakt, tot degradatie aan toe”, gaat Koeman verder. “Ik zie me niet zoals Dick Advocaat tot mijn zeventigste doorgaan, maar ben en blijf een voetbaldier. Ik geniet net zoveel van het spelletje bij Everton of Fenerbahçe als bij mijn cluppie vv Acht, al is het lang niet altijd een feest om hoofdtrainer te zijn. FC Groningen zal me altijd blijven triggeren.”