Snelweg A7 bij Sappemeer in Groningen even dicht om brandende bus

Snelweg A7 bij Sappemeer in Groningen even dicht om brandende bus
A7 richting Groningen afgesloten na brand in touringcar bij Sappemeer
Algemeen Gezondheid Amusement Evenementen Moviepanel Sport 112/Misdaad Politiek Zakelijk Dossiers IJsbaan Columns Bavo (Politiek) Yvonne Bijl-Hooijer (Drentse Taol) 112/Misdaad  Chauffeur raakt gewond bij brand in touringcar 25 november 2018 – 17:4425 november 2018 – 17:54 Regionieuws Hoogeveen 0 reacties Sappemeer – Op de A7 ter hoogte van Sappemeer heeft zondag aan het eind van de middag een touringcar in brand gestaan van Lanting Reizen uit Hoogeveen.

Medeweggebruikers attendeerden de chauffeur dat er rook uit de touringcar kwam. De brand ontstond aan de achterkant van de touringcar en breide zich snel uit. De in de touringcar aanwezige passagiers konden de bus tijdig verlaten. De A7 werd afgesloten voor het verkeerd zodat de hulpverleningsdiensten de brand konden bestrijden. Bij de brand raakte de chauffeur van de touringcar gewond door rook inhalatie.

Een touringcar is zondagmiddag op de A7 ter hoogte van Sappemeer in brand gevlogen. De A7 was daardoor tijdelijk afgesloten, waardoor er een file ontstond tussen Zuidbroek en Sappemeer.

Ook de andere rijrichting van de A7 was tijdelijk afgesloten vanwege de rookontwikkeling die ontstond door bluswerkzaamheden, liet een woordvoerder van de brandweer weten.

De buschauffeur werd er rond 15:00 uur door andere weggebruikers op geattendeerd dat er rook uit de touringcar kwam. Daarop zette hij de bus langs de weg stil en konden de passagiers in veiligheid worden gebracht.

Op de vluchtstrook zagen de inzittenden van een veilige afstand toe hoe de bus vlak daarna volledig in vlammen opging. Hoe de brand in de bus is ontstaan, moet nog worden onderzocht.

Rond 16:30 uur was de A7 in beide richtingen weer toegankelijk voor het wegverkeer. Mogelijk is het wegdek beschadigd op de plek waar de touringcar vlam vatte. Voordat daar duidelijkheid over is, kunnen weggebruikers via de op- en afrit bij Sappemeer hun weg over de A7 vervolgen.